Hiánypótlás az informatikusok piacán

Új irodába költözött a NetAcademia

forrás Prim Online, 2008. július 22. 11:28

A nagyvállalatok részéről a magas szintű informatikai képzések iránti igény kielégítésében egyre jelentősebb szerepet kap a NetAcademia Oktatóközpont. A dinamikus növekedés hatására a NetAcademia új, modernebb és nagyobb irodába helyezte át székhelyét.

A Magyarországra települt multinacionális vállalatok és a szolgáltatóközpontok megtartása szempontjából kulcskérdés az informatikusok iránti kereslet kielégítése. Hiába ontják azonban magukból az egyetemek az informatikus végzettségű hallgatókat, továbbra is hiányszakmáról beszélhetünk, különösen a magasan kvalifikált munkaerő tekintetében.

A hiány ellensúlyozására a vállalatok jellemzően a magas szintű informatikai tanfolyamokon képeztetik tovább szakembereiket. „Elsősorban a vállalati ügyfelek részéről évről évre növekvő érdeklődést tapasztalunk szolgáltatásaink iránt. Az idei első félévben pedig már közel 200 tanfolyamot tartottunk, melyeken csaknem 1800-an, elsősorban nagyvállalatok szakemberei, dolgozói vettek részt” – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezetője és vezető oktatója.

A dinamikus növekedés eredményeképpen a NetAcademia vezetősége úgy döntött, hogy 2008 júliusában a Greenpoint 7 irodaház több mint 800 négyzetméteres irodaterületére költözik. Bár az Andrássy úti központnak igen impozáns épület adott otthont, a helyszín méretbeli korlátai beszűkítették az oktatóközpont lehetőségeit is. „Az új, modern környezetben lehetőségünk nyílik egyszerre akár 120 résztvevő képzésére, valamint workshopok rendezésére is – magyarázta az ügyvezető. – Emellett több megkeresés érkezett hozzánk azzal kapcsolatban, hogy multinacionális vállalatok külföldi szakemberei, illetve a környező országokban lévő cégek rendszergazdái, fejlesztői számára is indítsunk tanfolyamokat. A jövőben angol nyelvű képzéseink segítségével ezeket az igényeket is ki tudjuk majd elégíteni.”

Emellett a tanfolyamok köre is bővül: a jövőben többek között a Windows 2008, a Visual Studio 2008, az SQL 2008, valamint az üzleti területet támogató Microsoft CRM 4.0 képzések is elérhetőek.

Kapcsolódó webcímek:
https://www.netacademia.net/

Kulcsszavak: NetAcademia oktatás

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50