IDEA díj a Samsung vakoknak szánt kamerájának

forrás Prim Online, 2008. július 23. 10:45

A Samsung három IDEA díjat nyert innovatív formatervezésű termékeivel. Többek között a vakok, illetve gyengén látók számára készült fényképezőgéppel, egy szupervékony kamerával, amellyel a videofelvételek azonnal szerkeszthetőek és így a régi polaroid gépnél megismert azonnali élményt kapja a felhasználó, illetve a lakkfekete nyomtató szériájával: az SCX – 4500 és az ML- 1630 készülékekkel.

Három díjat, egy arany és két ezüstérmet nyert el a Samsung Electronics a tekintélyes International Design Excellence (IDEA) 2008-as versenyén.

A Samsung vezető terméke az idei versenyben, a Touch Sight volt, amely egy forradalmian új digitális fényképezőgép, amit látássérült embereknek alkottak meg. A Touch Sight-ot, amelyet a Samsung Design China tervezett, aranyéremmel tisztelték meg a „A jövő kommunikációs eszközei” kategóriában, ahová egyébként 1500 nevezést adtak be a különböző gyártók. A zsűri kiemelkedő jellemzőiért és a és a legapróbb részletekbe menő ötletekért értékelte különösen a Touch Sight-ot.

A Samsung Touch Sight alapvetően a vakok és gyengénlátók számára készült kamera. A kamera kikapcsolásakor 3 másodpercre aktiválva hagyja a készülék mikrofonját, hogy használója hangjegyzetet tudjon készíteni, ezzel is könnyebben beazonosítva a fotóit, amikor utólag „megtekinti” őket. A készülékbe egy nagyon könnyű és hajlékony Braille kijelzőt építettek, amely képes a 3D-s képek megjelenítésére, azzal, hogy kidomborítja azok felszínét és így lehetővé teszi az érzékelést, a képek élvezetét a vakok, gyengén látók számára.

A zsűri ezüstéremmel jutalmazta a Samsung zongoralakk fekete nyomtató szériáját (ML-1630 és SCX-4500), a „Számítógép tartozék” kategóriában. Az ML1630-as olyan otthoni használatra szánt fekete-fehér lézernyomtató, amely a hagyományos nyomtatóktól eltérően zongoralakk fekete borítással és nagyon kellemes vonalvezetéssel büszkélkedhet. A készülék egyenes és derékszögű vonalai, miatt jogosan követeli a helyét a dísztárgyak között. A zongoralakk fekete nyomtató széria a technológiai innovációk szempontjából is kiemelkedően teljesít, mivel a teteje teljesen nyitható. Ennek köszönhetően papírelakadás, vagy toner csere esetén sem kell szerelőhöz fordulnia a felhasználónak.

A Samsung Instant Video Camera ezüstéremmel öregbítette a vállalat jó hírét a szórakoztató elektronikai kategóriában. Ez a termék azt a folyamatosan növekvő felhasználói réteget igyekszik kiszolgálni, amelyik imád saját videókat készíteni és azokat akár a helyszínen újra megnézni. A készülék ezzel a technikával felidézi a Polaroid fényképezőgépek emlékezetes képkészítési élményét.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05