A Cisco felvásárolja a Pure Networkst

forrás Prim Online, 2008. július 24. 20:32

A Cisco bejelentette felvásárlási szándékát a seattle-i központú Pure Networks vállalatra, amely piacvezető az otthoni felhasználóknak szánt hálózatfelügyeleti szoftverek és eszközök területén. A Pure Networks megoldásaival a felhasználók egyszerűen építhetnek ki otthoni hálózatokat, illetve csatlakoztathatnak azokhoz különböző készülékeket és alkalmazásokat.

A Cisco szerint az otthoni hálózatok 1.0-ás generációját – ami elsősorban a szélessávú kapcsolatok megosztását valamint különböző perifériák csatlakozását jelentette –, hamarosan felváltják a 2.0 generációs otthoni hálózatok. Ez utóbbiak középpontjában már a multimédiaképes otthon áll, amely számos egymással kapcsolatban álló hálózati berendezésből, alkalmazásból és szolgáltatásból tevődik össze. A Pure Networks felvásárlása révén a Cisco egy teljes körűen integrált otthoni hálózatfelügyeleti megoldást képes kínálni, amely a „hálózati életmódot” folytató fogyasztók igényeinek megfelelő  új alkalmazások, eszközök és lehetőségek fejlesztésének az alapját képezi.

A Pure Networks jelenleg is a Cisco partnere, mivel ez a cég biztosítja a Linksys Early Link Advisor (LELA) szoftverinfrastruktúráját. A LELA segítségével a vásárlók egyszerűbben építhetik ki, felügyelhetik, biztosíthatják és használhatják otthoni hálózataikat.

A felvásárlás összhangban áll a Cisco 3 pilléren - fejlesztés, felvásárlás, partnerség -nyugvó innovációs stratégiájával, amelynek célja a meglévő termékkategóriák bővítése és az új piacokon való megjelenés. A megállapodás keretében a Cisco megközelítőleg 120 millió dollárt fizet a Pure Networks teljes részvénycsomagjáért. A szokásos szerződéskötési feltételek szerint létrejövő ügylet lezárására várhatóan a Cisco 2009-es üzleti évének első negyedévében kerül sor. A felvásárlást követően a Pure Networks alkalmazottai Seattle-ben maradnak, és a Linksys szervezetén belül folytatják a munkát.

Kulcsszavak: Cisco hálózat +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50