A pihentető nyaralás kellékei, avagy feltöltődés, túlfeszültség nélkül

forrás Prim Online, 2008. július 25. 10:37



Utazás és nyaralás alatt nemcsak arra érdemes figyelni, hogy az érzékeny elektronikai eszközeink ne merüljenek le és ne sérüljenek meg, hanem arra is, hogy védve legyenek a lopás és az áramingadozás anomáliái ellen. Ilyen, és ehhez hasonló problémák elkerüléséhez ad tippeket az APC.

Az APC a következő tippekkel, javaslatokkal segíti az utazókat abban, hogy biztonságban és feltöltött állapotban tudhassák elektronikai berendezéseiket:

Annak, aki hosszú útra készül és az utazás során unatkozás helyett filmet nézne, vagy dolgozgatni szeretne laptopján, az APC a következőket javasolja: annak érdekében, hogy a laptop minél később merüljön le, indulás előtt töltse fel teljesen a gép akkumulátorát, kapcsolja ki a bluetooth-t, ha éppen nem használja. A laptopok üzemidejét előre feltöltött notebook-akkumulátorral hosszabbíthatja meg, típustól függően 4-8 órával.
Az APC hordozható, és működés közben cserélhető számítógép akkumulátorait (Replacement Notebook Batteries) kifejezetten arra találták ki, hogy könnyűek legyenek, és kis helyen is elférjenek. Az APC Nikkel-fém hibrid és lítium-ion notebook akkumulátorai az egyes noteszgép modellekhez (Acer, Apple, Compaq, Comp USA, Dell, Fujitsu, Gateway, HP, IBM, Sony, és Toshiba) érhetők el. Az akkumulátorok súlya (modelltől függően) 0,3 – 0,65 kilogramm, üzemeltetési magasságuk 0-15 000 méter között van. Az egyes laptop-típusokhoz ajánlott, cserélhető notebook akkumulátort az APC akkumulátorválasztójával találhatja meg, a következő címen: http://www.apc.com/tools/lbc_selector/index.cfm

Barbadosra, az Egyesült Királyságba, vagy a Fidzsi-szigetekre utazik? Mielőtt elindul, nézzen utána, hogy az adott országban milyen hálózati csatlakozót használnak. Ha eltér a nálunk használttól, vigye magával az APC International Plug Adaptereit, amelyek tökéletes, kompakt megoldást nyújtanak annak érdekében, hogy laptopját gond nélkül és biztonságosan csatlakoztathassa a helyi hálózatra.

Azoknak a felhasználóknak, akik hosszabb időre indulnak nyaralni, túrázni vagy evezni, és a pihenés utolsó napjaiban is szeretnék töltött állapotban tudni telefonukat és fényképezőgépüket, az APC a kicsi és kompakt Mobile Power Pack megoldását ajánlja. A Mobile Power Pack (UPB 10-EC) számos hordozható eszközzel kompatibilis, és akár 55 órával hosszabb zenelejátszást biztosít az MP3 eszközöknek, például az Apple iPod(R) lejátszóknak, valamint 8-10 órával több e-mail használati és beszélgetési időt nyújt azoknak, akik „okostelefonokat” használnak. A Mobile Power Pack egyben tartalmazza az akkumulátor eszközt, a váltóáramú USB kimenetű töltőt és egy USB-Mini B áramkábelt.
Hosszabb autós vagy repülőútra indul, nincsen laptop akkumulátora, mégis szeretne valahonnan áramot nyerni? Az APC Auto és Air Inverterei segítségével a laptopok az autó szivargyújtóra vagy a repülőgép ülésén található aljzatba csatlakoztathatók, így hosszabb utazások során nem kell tartani azok lemerülésétől. Az APC Inverterei praktikus megoldást nyújtanak, hiszen a készüléken állapotjelző LED található, amely visszajelzést ad az egység (gépkocsi esetében a gépkocsi akkumulátorának) áramellátásáról. A termék előnye, hogy használatával nincs szükség tartalék akkumulátorra.

Mit tegyen, ha dolgozna a noteszgépén, azonban odakint esik az eső és villámlik? A villámcsapás vagy egyéb kisebb-nagyobb átmeneti túlfeszültségek tönkretehetik a laptopot. Az APC SurgeArrest Notebook Protector – noteszgép védő – megoldása (PNOTEPROC6-EC) garantált védelmet nyújt a túlfeszültségekkel szemben.

A mobiltelefonok, PDA-k töltöttségét biztosíthatja az APC USB Charging Cables, segítségével. Az eszközt használva könnyen és gyorsan fel tudja tölteni mobiltelefonját bármely USB porton keresztül, használatához nincs szükség szoftverre vagy meghajtóra. A kábel könnyű és kis helyet foglal, így nem kell transzformátort vagy adaptert vinni a nyaralásra.

Kulcsszavak: APC akkumulátor UPS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50