Titkosítható a teljes Gmail adatforgalom

Milkovits Gábor, 2008. július 26. 09:20

A Google lehetővé tette a Gmail levelezőprogram felhasználóinak, hogy ezentúl teljes Google szervereken bonyolított adatforgalmuk alapbeállításként kódolt formában történjen, azaz hozzáférhetetlen legyen a hackerek számára.

A felhasználók eddig is választhatták ezt a lehetőséget, amennyiben a https://mail.google.com címen jelentkeztek be, azonban mostantól ez alapbeállításként is választható, legalábbis az amerikai verzión. Ariel Rideout, a Gmail-en dolgozó szoftvermérnök blogjában közölte a felhasználókkal, hogy azért hagyják nyitva a választás lehetőségét és nem teszik eleve az online levelező részévé a kódolást, mert az adattitkosítás lassítja az adatáramlást. Ez pedig nem biztos, hogy mindenkinek a kedvére volna, mivel bizonyára akadnak olyanok is, akik előbbre tartják a gyorsaságot a száz százalékos biztonságnál.

Elvileg viszonylag bonyolult megfigyelni valakinek a személyes internetes adatforgalmát, de nem lehetetlen. A HTTPS protokoll viszont elméletileg teljes mértékben megakadályozza az ilyesmit; a legtöbb olyan oldal, ahol a biztonság fontos ezt a protokollt használja, ilyenek például az online bankok vagy más szolgáltatók oldalai, ahol a felhasználók személyes adatait és jelszavait kérik.

Kulcsszavak: Google e-mail security hacker

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50