Két új vezeték nélküli médialejátszó a D-link-től

forrás Prim Online, 2008. július 28. 16:34

A D-Link két új termékkel bővíti médialejátszóinak kínálatát a magyar piacon is: a DSM-510 egy megjelenésében és teljesítményében is különleges, vezeték nélküli HD médialejátszó, míg a DSM-330, a piac első DivX Connected médialejátszója. Az új termékekkel még egyszerűbben és sokrétűbben továbbíthatják a vásárlók nappalijukba a számítógépen tárolt zenéket, filmeket, sőt – a szolgáltatások elérhetősége esetén – akár internetes tartalmakat.

Mindkét eszköz kiváló minőségben képes zenét, képet, videót vagy más adatot továbbítani a számítógépről TV-re vagy házimozi rendszerre 802.11g vezeték nélküli szabvány használatával vagy a beépített Ethernet porton keresztül. A médialejátszók számos népszerű formátumot támogatnak, mint a WMV-t (Windows Media Video), MPEG-4-et és DivX-et. A forma és kialakítás az, melyben még a DSM-510 jeleskedik: nem nagyobb ugyanis egy A5-ös méretű papírnál.

DSM-510 Vezeték nélküli HD médialejátszó


A DSM-510 a már meglévő hálózaton keresztül a számítógépről továbbít digitális tartalmat, mint a zene-, video- vagy hangfájlok a házimozi rendszerre vagy TV-re. Köszönhetőn a beépített vezeték nélküli LAN (WLAN) funkciónak a médialejátszót bárhová helyezhetjük a házban. A DSM-510 MP3, WAV és WMA audioformátumot játszik le tökéletes minőségben. Emellett DivX formátumú videókat is kezel: a digitális adatokat könnyen elérhető helyen, tömörítve tárolja a még jobb minőségű átvitelért. A multimédiás tartalmak átvitele HDMI csatlakozással történik, így adatvesztés nélkül, tökéletes minőségben kerülnek a képernyőre a HD filmek akár 1080i felbontásban.

Az eszköz előlapján további USB 2.0 csatlakozót találunk, mellyel kényelmesen hozzáférhetővé válnak a kívánt adatok egy USB stick vagy külső merevlemez meghajtó számára. Emellett további előnye a készüléknek, hogy a vezeték nélküli LAN beállítások gyorsan és könnyedén elvégezhetők a “Windows Connect Now” funkció segítségével. A menüvezérelt használat is az abszolút kényelmet kínálja, mivel az információ megjelenik a képernyőn, és kényelmesen kezelhető távirányító segítségével.

A forma és kialakítás az, melyben még a DSM-510 jeleskedik: nem nagyobb ugyanis egy A5-ös méretű papírnál, fehér fényes felülete pedig igazán jól mutat egy modern nappaliban.

DSM-330 DivX Connected médialejátszó

A DSM-330 nyílt, bővíthető platformot kínál DivX Connected szoftverrel, valamint lehetőség van a meglévő videók DivX formátumba való konvertálására is.

A vezeték nélküli LAN (WLAN) funkció és a beépített gyermekfelügyelet a médialejátszó további hasznos jellemzői. Továbbá az eszköz segítségével különböző online szolgáltatások és alkalmazások is könnyen elérhetők a nyitott plug-in funkciónak köszönhetően, mely új és meglévő plug-in alkalmazásokat kínál. Előnye, hogy ezzel a módszerrel az emailek, RSS üzenetek megjeleníthetők a TV-n.

A DSM-330 fő jellemzői:
·    Gyors, könnyen kezelhető, távirányítású TV interfész
·    Kényelmes távirányítás hasznos funkciókkal: 30másodperces előrelépés, 10 másodperces visszaugrás, és virtuális jelenet kijelzés
·    Csatlakoztathatóság TV-hez: HDMI (kábel mellékelve), komponens (kábel mellékelve), composite, S-Video vagy SCART
·    Csatlakozás az otthoni hálózathoz 802.11g Wi-Fi-n vagy Ethernet kábellel
·    Támogatott videó formátumok: DivX (DivX VOD is), Xvid és WMV9 (PC-n kódolva)
·    Támogatott kép formátumok JPEG, JPEG 2000 és BMP (nem tömörített)
·    Támogatott audio formátumok MP3, WMA (PC-n kódolva), M3U, M3U8 és PLS
·    WEP, WPA és WPA2 támogatás

Ár és elérhetőség:
Mindkét termék július utolsó hetétől elérhető a D-Link hazai kiskereskedelmi partnereinél. Ajánlott végfelhasználói ár a DSM-510 esetében 46500 Ft, míg a DSM-330-nál 59000 Ft.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09