Tájfun miatt késhet az asztali Eee

Kiss Ádám Zoltán, 2008. július 28. 19:19

A várakozáson felül sikeres Eee noteszgépcsalád asztali változat szerdán kerülne a boltokba, de az ázsiai térségben tomboló Fung Wong felboríthatja az Asus terveit.

Az Asustek Computer eredetileg szerdán mutatta volna be elsőként Tajvanban az Eee Boxot. A mai napon azonban elérte az ázsiai partokat egy 144 kilométeres óránkénti széllel járó Fung Wong nevű tájfun, mely a környéken, beleértve Tajvan egészét, megbénította a közlekedést és a vállaltok működését. A helyi meterológiai szolgálat szerint igazi erejét kedden fejti majd ki mind a szigeten, mind Kína partvidékén, így további vállalatok működését hátráltathatja. Az Eee Box kis méretéhez képest alapfunkciókra elégséges teljesítményt nyújt majd. A mindössze 1,6 centiméter vastag, 23 x 18 centiméteres, egy nagyobb könyvet formázó gép egy kilogrammos súlya ellenére egy 1,6 GHz-es Intel Atom processzorra épül. A jelenlegi modell hiába rendelkezik viszonylag magas órajellel, valóban lapmodell, ám nagy reményeket fűznek a későbbi változatokhoz. Az Intel várhatóan még idén kiadja az Atom már valóban széleskörűen használható, de továbbra is rendkívül kis energiaigényű kétmagos változatát, a merevlemezt pedig szintén az Intel új struktúrára épülő energiatakarékos és a jelenlegi SSD-knél olcsóbb flash alapú memóriája válthatja fel, ezzel pedig egy elfogadható árú és teljesítményű, energiatakarékos és teljesen zajmentes gép születhet meg nem is olyan sokára.

Kulcsszavak: PC Asustek Asus ASUS

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05