Tíz százalékkal csökkenti a termelést az LG Display

Milkovits Gábor, 2008. július 28. 21:23

Az LG Display bejelentette, hogy a gazdasági növekedés általános lassulása miatt augusztusig tíz százalékkal csökkenti az LCD képernyők gyártását.

A világ második legnagyobb LCD képernyő-gyártója ezzel a lépésével nem az első, mivel néhány nappal ezelőtt az igen jelentős LCD-beszállítónak számító tajvani AU Optronics és a Chi Mei Optoelectronics is hasonló, szintén 10 százalékos termeléscsökkentő döntést hozott. A kedvezőtlen folyamatok különösen érzékenyen érintik a nagyméretű síkképernyős televíziókat, mivel ezekből, illetve a hozzájuk való képernyőkből eleve túlkínálat van a piacon. A fokozódó gazdasági válság miatt viszont éppen az ilyen tévékből fogy egyre kevesebb, miközben az év első felében még meglehetősen magas volt irántuk a kereslet. Eközben az sem tesz jót az ágazatnak, hogy a két legnagyobb LCD tv-gyártó, a Samsung és a Sony kiélezett árversenyt vív egymással.

A piacvezető LCD panelgyártó Samsung-Sony közös vállalat egyelőre nem jelentett be termeléscsökkentést, nekik azonban saját tévégyártásuk egyelőre elegendő felvevő piacot biztosít, legfeljebb a készülékek eladásával lesz majd később gondjuk. Ezalatt az LG Display is próbálja tompítani a válság-előrejelzéseket, hivatalos közleményük szerint ugyanis a termelés szeptembertől ismét visszaállhat a korábbi szintre.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50