Hordozható zenelejátszót tervez a Dell

Milkovits Gábor, 2008. július 30. 18:34

A Wall Street Journal (WSJ) tudósítása szerint a Dell akár már szeptemberben egy hordozható zenelejátszó készüléket tervez forgalomba hozni, amely nagyjából 100 dollárba fog kerülni és ezúttal komoly szoftvertámogatást is kap a cégtől.

A számítógépgyártó egyszer, még 2005-ben már megjelent a piacon egy ilyen készülékkel, a DJ Ditty azonban súlyos kudarc lett, előnytelen külseje és apróbb hibái mellett főként azért, mert a fapados mp3 lejátszókhoz hasonlóan csupán egy darab hardver volt, azonban semmilyen háttérszolgáltatás nem egészítette ki. A Dell a WSJ értesülése szerint ezúttal egy olyan szoftvert tervez kidolgozni, amely lehetőé teszi, hogy több online zeneáruházból is le tudjanak vele tölteni tartalmakat, majd ezeket utólag lehessen rendszerezni a segítségével. A cég a szoftvert előre telepítené saját gyártmányú számítógépeire, emellett pedig integrált WiFi segítségével lehetőség lenne a lejátszóra történő közvetlen letöltésre is. A készülék állítólag ugyanúgy 100 dollárba kerül majd, mint annak idején a DJ Ditty, és a lejátszáson, valamint a WiFi letöltéseken kívül a számlisták rendszerezése szerepel majd a palettáján. A leginkább a kategóriába tartozó, 4 GB-os iPod nano 149 dollárba kerül, viszont 2” kijelzőjén videó-lejátszást is lehetővé tesz, igaz WiFi nincs rajta.

A konkurencia évek óta próbálja megtörni az Apple hegemóniáját a piacon, azonban az iPod-iTunes párossal versenyezni tudó konstrukció mindeddig nem született. A Microsoft és a Sony saját DRM megoldásai közül előbbi esetében túlságosan áttekinthetetlen volt a kompatibilis lejátszók és szolgáltatások sokasága, míg egyelőre utóbbi sem tudott igazán sikeres megoldásokkal előrukkolni. A Dell lejátszóról bővebbet legkésőbb szeptemberben tudhatunk meg.

Kulcsszavak: Dell zene audioplayer mp3

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50