SecuRed: Vörös démon az adatbiztonságért

forrás Prim Online, 2008. július 31. 14:19

A Toshiba bemutatta 2,5 hüvelykes, strapabíró külső USB 2.0 merevlemez meghajtóját, a 200 GB-os SecuRed adattárolót. A kisméretű, stílusos vörös ház szabadesés-érzékelővel, ujjlenyomat-olvasóval, merevlemez-titkosítással és cseppálló burkolattal védi a merevlemezt és a rajta található adatokat. A SecuRed Magyarországon 2008. augusztusától érhető el.

A SecuRed merevlemez kifinomult védelmi és biztonsági szolgáltatásokat kínál: a cseppálló borítás mellett beépített háromdimenziós gyorsulásérzékelővel rendelkezik, amely képes észlelni a szabadesést, az ütéseket,  és a rezgéseket. Amint a készülék veszélyes mozgásokat érzékel, az író-olvasófejet biztonságos parkolópozícióba helyezi, így megvédi a szerkezetet a mechanikai sérüléstől. A kritikus fizikai behatások megszűnésével a SecuRed merevlemez azonnal tovább használható.

A külső hatások elleni védelem mellett a Toshiba nagy hangsúlyt fektetett a jogosulatlan adathasználat elleni védelemre is. A könnyen használható és biztonságos, beépített ujjlenyomat-olvasó segítségével csak a felhatalmazott személyek férhetnek hozzá a SecuRed-en tárolt adatokhoz és fájlokhoz. Az erőteljes AES-256 algoritmusra és a merevlemez-titkosítást végző szoftverre épülő jelszavas hitelesítés rendkívül hatékony adatbiztonságot eredményez.

A merevlemez vörös és fekete színű tokban található, bekapcsolt állapotát világító kék fénycsíkkal jelzi. A SecuRed bármely laptop vagy asztali számítógép vonzó kiegészítője lehet. 130 mm-es hosszúságával, 85 mm-es szélességével és 19 mm-es magasságával kevés helyet foglal el a táskában vagy az íróasztalon.

A könnyű használat érdekében a SecuRed támogatja a „Nomad” hordozható operációs rendszert és a Redemption Back-up Software V2 programot, amelynek egyszerű felhasználói felülete tökéletes megoldást kínál a biztonsági mentésre.

A SecuRed Magyarországon 2008. augusztusától érhető el, ajánlott végfelhasználói ára bruttó 47 900 Ft

Kulcsszavak: Toshiba security winchester

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50