Két új HDD videokamerát mutatott be a Canon

forrás Prim Online, 2008. augusztus 10. 18:03

A Canon bemutatta két új AVCHD, nagy felbontású (High Definition - HD) videokameráját, a Canon HG20 és Canon HG21 HD-t, amelyek nagy kapacitású belső merevlemez-meghajtóra rögzítik a felvételeket. A HG10 modell utódjaiként a HG20 60 GB tárolókapacitást nyújt, amely több mint 22 órányi videofelvétel tárolását teszi lehetővé, míg a HG21 modell ennek kétszeresét, 120 GB tárhelyet kínál.

A HG20 és HG21 modellek a Kettős Memória (Dual Memory) felvételi lehetőséggel számos tárolási opciót kínálnak a felhasználóknak. A 60 GB-os belső merevlemezen a HG20 több mint 22 órányi videofelvétel tárolására képes, míg a HG21 120 GB kapacitása több mint 45 órányi felvétel rögzítését teszi lehetővé. Alternatív megoldást jelenthet SDHC memóriakártyák használata, amelyek ideálisak a videók megosztására, a felvételek közvetlenül az adathordozóra történő rögzítésére, valamint merevlemezről történő másolásra. A kapacitást egyedül a kártya mérete határolja be.

Az akár 15 kisméretű kép megjelenítésére is alkalmas kijelző segítségével az elkészült felvétel jeleneteinek kiválasztása egyszerűbbé vált. A felosztható jeleneteknek köszönhetően kiválaszthatjuk a legjobb pillanatokat a többórás felvételből, majd a videokamerán egyszerű lejátszási listákat hozhatunk létre. Az így született minifilmek pedig memóriakártyára másolva egyszerűen megoszthatók.

Mindkét modell az AVCHD (Advanced Video Codec for High Definition - speciális nagyfelbontású videokodek) videoformátumban, 1920x1080 Full HD felbontásban rögzít. Ez pontosan megfelel a Full HD TV-készülékek felbontásának. A két videokamera az öt különböző minőséget eredményező felvételi beállítással (MXP, FXP, XP, SP és LP) az AVCDH készülékek között legnagyobb maximális 24 Mb/s adatsebességet kínálja (változó bitsebesség, felvétel MXP módban). Még a legjobb minőségű beállításnál is 11 órányi videó tárolására nyílik lehetőség a HG21 merevlemezén.

A Canon 3,3 MP Full HD CMOS érzékelője jobb felbontást és képminőséget eredményez: a Bayer típusú RGB primer színszűrő minimálisra csökkenti a színhibákat. A Canon 12x-es optikai zoommal rendelkező HD videó-objektíve nagyobb fókusztartomány biztosítása mellett teszi lehetővé a távoli témák kiváló képtisztaságú rögzítését. A Super Range optikai képstabilizátornak (OIS) köszönhetően még kézben tartott kamerával is remegésmentes felvételt készíthetünk. A Full HD képekhez szükséges pontos színreprodukciót pedig a hatalmas adatmennyiségek kezelésére kifejlesztett DIGIC DV II processzor biztosítja.

Az új Pixela ImageMixer 3 SE szoftver segítségével a HD videók kezelése, szerkesztése és megosztása is egyszerűbbé válik. Az alkalmazásnak köszönhetően a videofájlok különböző formátumokba alakíthatók, így interneten, iPod, vagy akár DVD eszközökön is lejátszhatók. Az új Blu-ray lemezre való írásnak köszönhetően egyetlen lemezen akár 50 GB információt is tárolhatunk. Mindkét videokamera kompatibilis a Canon opcionálisan megvásárolható DW-100 DVD írójával.

Az Easy üzemmód használatával bárki azonnal felvételeket készíthet, de a HG20 és HG21 az ambiciózusabb filmkészítők számára is számos speciális funkciót kínál, mint például a 25P Cinema Mode, valamint egyéb manuális beállítások.

A mini vakupapucs most még több speciális kiegészítővel kompatibilis, beleértve a DM-100 mikrofont és az új VL-5 videofényt is. Elérhető továbbá számos kiegészítő objektív is, így a WD-H37II nagylátószögű konverter, TL-H37 telekonverter és FS-37U szűrőkészlet is. A felvétel alatti hangminőség hatékonyabb követését a mikrofon bemeneti csatlakozója mellett egy fejhallgató-csatlakozó segíti. A hangfelvétel minőségét pedig kézi hangvezérlők (mikrofoncsillapítási funkció, hangszintmérők és hangszint szabályozás) javítják.

Kulcsszavak: kamkorder Canon

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Átadták a legjobb magyar természetfotósnak járó Arany Daru szobrot

A Varázslatos Magyarország idén lépett 15. életévébe, melyet egy nagyszabású díjátadóval ünnepelt a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. Az április 5-én este megtartott eseményen a természetfotós szervezet átadta a 2023-as fotópályázatának nagydíját, és egyúttal megnyitotta idei fotókiállítását.

2024. április 7. 12:09

HONOR Magic Moments Awards: Nemzetközi zsűri, hat kategória és 59 díj

A HONOR bejelentette, hogy április 6-án indul a 2024-es HONOR Magic Moments Awards, ami immár negyedik alkalommal népszerűsíti a mobilos fényképezést. Hat kategóriában 59 díjjal várják a jelentkezőket, akik tájképekkel, portrékkal, videókkal, csoportfotókkal és egyéb témákkal nevezhetnek. A cél megragadni az emberi pillanatokat az okostelefonokkal.

2024. április 5. 14:58

Április elején hirdetik ki a természetfotózás egyik legrangosabb versenyének győztesét

A Varázslatos Magyarország több mint egy évtizede az ország egyik legrangosabb és legizgalmasabb természetfotó pályázata, mely a képek által nyit ablakot nemzeti parkjaink természeti csodáira, ezzel felhívva a figyelmet a természetvédelem fontosságára. A kilenc hónapon át tartó versenyben a fotósok nemcsak havonta részesülnek díjazásban, de az évad legeredményesebb fotósa elnyeri A magyar természetfotó nagydíját és a vele járó Arany Daru szobrot is. 

2024. február 28. 14:34

Új Sony objektív állóképekhez és videókhoz is

A Sony örömmel jelenti be az új kompakt, 35 mm-es, full-frame kompatibilis α (Alpha) E-bajonettes objektívjét, az FE 24-50mm F2.8 G standard zoomot, amely a teljes zoomtartományban F2,8 maximális rekeszértékkel rendelkezik. Kicsi és könnyű teste ellenére eléri a nagy felbontású teljesítményt és a gyönyörű bokeh-t, amely egy nagy rekesznyílású, F2,8-as G objektívtől elvárható. A 24 mm-től 50 mm-ig terjedő gyújtótávolságot fed le, így az állóképektől, például a mindennapi pillanatképektől és portréktól kezdve a videókészítésig minden megörökíthető, mindezt kiváló minőségben, de olyan kialakítással, amely a legkisebb táskában is könnyedén elfér.

2024. február 23. 14:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09