500 GB-os multimédia-merevlemez a Verbatimtól

forrás Prim Online, 2008. augusztus 13. 10:33

Az idei, berlini IFA kiállítás egyik nagyágyújának szánja a Verbatim a MediaStation multimédia-merevlemezeket. A Verbatim más termékekkel is képviselteti magát a kontinens legnagyobb elektronikai vásárán: optikai lemezek, memóriakártyák, pendrive-ok, külső merevlemezek és izgalmas kiegészítők tekinthetők meg a berlini kiállítás 113-as standján a 15.1-es, My Media csarnokban.

A Verbatim két zászlóshajója az IFA 2008-on a két új médialejátszó, a MediaStation és a MediaStation Pro. A MediaStation nagyjából egy kilogrammot nyom és 500 GB-os tárhelyet biztosít filmeknek, képeknek, zenéknek. Lejátssza az összes elterjedt videoformátumot felskálázott 1080i felbontásban. A LAN kapcsolat segítségével tartalma elérhető és módosítható a ház összes számítógépéről, illetve saját lejátszási listák és jelszóval védett mappák állíthatók össze a multimédiás tartalmakból. A televízió képernyőjén a navigáció átlátható és a távirányító segítségével senkinek sem okoz nehézséget.

A MediaStation Pro fekete színén túl három extrával nyújt többet az alapváltozatnál: a teljes HD élmény (1080p) lehetőségével, a HDMI csatlakozóval és a wifi csatlakozással. A MediaStation Pro képes arra is, hogy közvetlenül a ház bármely számítógépén lévő médiatartalmat játssza le a nappaliban a televízión vagy a hifin. A vezeték nélküli kapcsolat internetes rádiózáshoz is hasznos: az Icecast és Shoutcast rendszerű adások is könnyedén hallgathatók. A MediaStation alapváltozata 39 300 Ft-ért beszerezhető, míg a Pro változat ára 57 600 Ft (ajánlott végfelhasználói árak).

Októberben a Verbatim lesz az első gyártó, aminek a kínálatában megjelenik az új kétrétegű, DVD + R 8x, LightScribe-képes lemez.

A filmrajongók örömére a Verbatim kifejlesztette az első írható, kétrétegű blu-ray lemezt. A kétrétegű Blu-ray BD-R 2x lemezek 50 GB tárhelyt biztosítanak és kétszeres sebességgel írhatók. A kétrétegű,  Verbatim BD-R 2x blu-ray lemez hagyományos műanyag tokban, és 10 db-os hengerben kerül forgalomba.

A Verbatim két játékhoz fejlesztett egeret is bemutat, a Rapier V1-et és a Rapier V2-t. Mindkét egér a legfrissebb technológiákat vonultatja fel, 3200 dpi-s felbontásukkal gyorsak, és különlegesen pontosak. A játékélmény növelése céljából az egerek súlya egyénileg változtatható, a hét darab kis súllyal a játék jellegéhez állítható az egerek mozgatásához szükséges erő.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50