Google Suggest a keresések pontosításához

Milkovits Gábor, 2008. augusztus 26. 18:34

A Google egy újabb praktikus megoldást dolgozott ki internetes keresőprogramjához, amely egy szó beírásakor automatikusan több szűkített keresési lehetőséget dob föl a felhasználónak.

A Google ’Suggest’ (magyarul kb. „ajánl, felvet, javasol”) már a jövő héttől beépítésre kerül a rendes keresőbe, legalábbis az Amerikában elérhető verzióba. A megoldás úgy működik, mint a nemrég beindított rivális Cuil esetében, azaz a kulcsszó beírásával a keresősor alatt rögtön legördülnek a szűkített találatok. Különbség viszont, hogy az eredmények mellett azonnal megjelenik az is, hány találat kapcsolódik egy-egy eredményhez. A ’Hungary’ szó beírásakor például a legtöbb, 13 600 000 találat a vízumhoz kapcsolódott, ugyanakkor a sorrend valamilyen más logikát is követett, mivel az első két opció a térképekre és a valutára vonatkozott. A legördülő találatokra kattintva külön fáradság, azaz a kiegészítő szavak beírása nélkül lehet pontosítani a keresést.

A Google blogban megjelent közlemény egyelőre csak „egyes országokat” említ, azaz nem lehet tudni, hogy a funkció a jövő héttől elérhető lesz-e már a magyar Google-on is. Ugyanakkor a megjelenés az összes platformon egy időben megtörténik majd, a főoldaltól a böngészőkbe épített Toolbar-on át az okostelefonokig vagy éppen a Google Maps-ig.

Kulcsszavak: Google onlineszolg kereső

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09