Informatika a felsőoktatásban - konferencia Debrecenben

MTI Sajtóadatbank, 2008. augusztus 28. 08:17

Az informatikai felsőoktatás jelenlegi helyzetét és jövőbeli kihívásait tekinti át mintegy 350 hazai szakember az Informatika a felsőoktatásban 2008 konferencián, amelynek szerdától ad otthont a Debreceni Egyetem (DE) - közölte a tanácskozást megelőző sajtótájékoztatón Pethő Attila, a DE informatikai karának dékánja.

Tájékoztatása szerint immár hatodik alkalommal rendezik meg a konferenciát, amely - mint fogalmazott - egyfajta iránytű szerepet betöltve próbál segíteni a különböző egyetemi és intézményi stratégiák megfogalmazásában, a tapasztalatok hasznosításában. "Az első, 1993-as konferencia óta végbement informatikai fejlődéssel a felsőoktatásnak is lépést kell tartania" - hangsúlyozta Pethő Attila. Hozzátette: a találkozó kiváló alkalom az informatikai fejlesztések terén új stratégiák létrehozására és tapasztalatcserére. Az idei konferencián, a hazai előadók mellett, részt vesz Bertrand Meyer, az Európai Informatikai Karok Szövetségének elnöke is.

 Herdon Miklós, a konferencia szervező bizottságának elnöke a sajtótájékoztatón a "rohamos informatikai fejlődésről" beszélt, amely minden harmadik évben aktualitást ad a tanácskozásnak. "Nemcsak a Debreceni Egyetem, de az egész magyar felsőoktatás számára fontos, hogy ezzel a fejlődéssel lépést tudjon tartani" - hangoztatta. Az informatikai cégek és az egyetemek együttműködésének a legfontosabb része a beruházások elősegítése és a szakképzett munkaerő hasznosítása. Az informatikai fejlődés mellett ugyanis a felsőoktatásban is fontos változások mentek végbe az utóbbi években a kétciklusú képzésre való átállással - jegyezte meg Herdon Miklós.

 A háromnapos konferencián hét szekcióban mintegy 250 előadás hangzik el, amelyek az agrár- és gazdasági informatikus képzési területtől kezdve a web- és szoftverfejlesztésen át a legmodernebb kutatások egészségügyi és műszaki területeken történő alkalmazhatóságát is bemutatják.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05