Bravia ZX1: A világ legvékonyabb LCD TV-je

Kiss Ádám Zoltán, 2008. augusztus 29. 19:45

Az Edge LED Technológia és a lejátszórész különválasztása lehetővé teszi a megdöbbentően vékony, 9,9mm-es képernyő kialakítást a legújabb Bravia modellben.

Az ultravékony megjelenítő létrehozása azért lehetséges, mert a képernyőt különválasztották a Media Receiver egységtől. A TV jelkábelek és egyéb eszközök, mint Blu-ray Disc lejátszók vagy Playstation készülékek, csak a Media Receiver-hez kapcsolódnak, melyet el lehet rejteni a szobában. A video jelet a ‘Bravia 1080 Wireless’, egy nagysebességű vezeték nélküli HD kapcsolat juttatja a képernyőre, mely képes a HD jelek valós idejű továbbítására. Eltérően az infravörös továbbítás rálátás miatti korlátozottságától, az RF irányfüggetlen, ezért minden helyzetben működik. A maximális kényelemhez a Media Receiver integrált MPEG4 AVC-HD2 tunerrel, valamint DVB-T és DVB-C3 digitális szabadsugárzású és kábeltévé tunerekkel rendelkezik. Ezek alapján a nézők hozzáférhetnek a földi sugárzású HDTV adásokhoz, valamint a standard digitális adásokhoz. A Bravia ZX1-ben található Picture Frame mód azt jelenti, hogy a képernyőnek sosem kell üresnek lennie. Mikor nincs használatban, képes különösen nagy felbontású képek megjelenítésére, melyeket akár előzőleg feltöltöttünk a Media Receiver egységbe, vagy saját válogatásunkat USB-n keresztül.

Kulcsszavak: Sony TV LCD

TV ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG OLED evo televíziók már a negyedik egymást követő évben kapják meg a környezetbarát minősítést

Az LG 2024-es OLED evo televíziói megkapták a Carbon Trust*  szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről**  és szén-dioxid méréséről***  szóló tanúsítványait, valamint a Société Générale de Surveillance (SGS) környezetvédelmi védjegyét****, amellyel az LG folyamatos ESG-kezdeményezéseit immár negyedik egymást követő évben ismerték el. Az LG legújabb OLED tévéi továbbá kiérdemelték az Intertek újrahasznosítási tanúsítványát*****, amely immár második éve bizonyítja ezen a téren is az LG környezetvédelmi felelősségvállalását.

2024. április 25. 14:53

A Samsung legújabb képernyői az AI TV-k új korszakát hozzák el

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be 2024-es Neo QLED 8K és 4K, valamint OLED televíziókból és hangprojektorokból álló portfólióját. A világ egyik élvonalbeli televíziógyártójaként elismert Samsung idén bevezetett készülékei olyan hatékony, mesterségesintelligencia (AI)-alapú funkciókkal rendelkeznek, amelyek minőségibb otthoni szórakozást kínálhatnak.

2024. április 25. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50