Bővül az egér felváltására törő otthoni eszközök sora

Kiss Ádám Zoltán, 2008. augusztus 30. 10:04

Mielőtt nyugdíjba ment volna, Bill Gates előadást tartott a jövőről: hogyan képzeli el a számítógép és az ember kapcsolatát. Felejtsük el a billentyűzetet és az egeret – mondta -, a jövő számítógépét hanggal és érintéssel fogjuk vezérelni.

Az úgynevezett tabletek, vagyis digitális táblák az egyik alapvető iskola, mely megpróbálja bevezetni az egérmentes számítógépes jövőt. A tabletek eredetileg a számítógépes grafika irányából érkeztek, de ma már vannak olyan modellek, melyek az otthoni és a nem-professzionális irodai felhasználókat célozzák meg, ezek előnyeire hozunk fel néhány példát, hogy ki-ki mard-e az egér mellett, azt magának kell eldöntenie, mindenesetre hasznos áttekinteni ezt az érdekes alternatívát.

A tollegér ledönti a határokat és kreativitást visz a számítógépes munkába. Kiváltja az egeret, írhatunk és rajzolhatunk vele. Nem kell elem a tollba és nincs kábel sem.

Navigáljunk gyorsabban! Az egérrel végezhető mozdulatokat leegyszerűsíti, csak bökjünk oda, ahova akarunk. A toll nem akad el, mint az egér és nem kell végigtolni a fél asztalon.

Nincs elgépelés! A tollat iskolás korunk óta megszoktuk, használata természetesebb számunkra. Ha valami eszünkbe jut, akkor gyorsan, kézírással készíthetünk kis emlékeztetőket.

Rajzolhatunk bármit, bármikor. A festészet és a rajz egyidős az emberiséggel. Az ember képekben gondolkozik és egy ábra kifejezőbb az írásnál.

Javítsuk fel a fotókat! Ha az elkészített fotókon kell kicsit javítani itt-ott, ez egérrel elég nehézkes lehet. De megtréfálhatjuk a barátokat is egy vidám képpel.

Tegyük személyesebbé a kommunikációnkat! Használjuk az aláírásunkat a levelezésben. A dokumentumokat kis feljegyzésekkel, skiccekkel láthatjuk el. Az interneten küldött üdvözlőlapra kézzel írhatjuk az üzenetet.

Egy egérnek általában két gombja és egy görgetője van, a tabletünknek négy programozható gombja és egy Touch Ringje. Egy laptophoz, az utazás során jobb megoldás: szilárd felületén asztal nélkül is tudunk dolgozni.

Kulcsszavak: Bill Gates trend PC

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50