LG Scarlet LG7000 automatikus fényerővezérléssel

Kiss Ádám Zoltán, 2008. augusztus 31. 09:16

Az LG Electronics az iFA vásáron bejelentette a cég eddigi legkifinomultabb Full HD 1080p LCD TV sorozatának, a Scarlet LG7000-nek a bevezetését, amely a vállalat legmodernebb technológiai megoldásaival, például 4096 lépésből összeálló környezeti fényfelismeréssel rendelkezik.

A Scarlet LG7000 Full HD 1080p LCD intelligens szenzora mindig a környezethez igazodva állítja be a készülék fényerejét, a legoptimálisabb megjelenítést biztosítva a felhasználónak. Egy 4096 lépésből álló fejlett algoritmust alkalmazva a TV automatikusan beállítja fényerejét a környezeti fényviszonyok függvényében, és akár 69,5%-kal kevesebb energiát használ egy nemrég végzett felmérés alapján, amelyet a TÜV SÜD világszerte tanúsító- és ellenőrző szervezet folytatott le. A természetes hatású kép lehetővé teszi, hogy a felhasználók hosszú ideig tévézhessenek szemfáradság nélkül, és lehetőségünk van akár 25-féle finomhangolási pontot eltárolni a tévében.



A 24P Real Cinema technológia lehetővé teszi, hogy nagyfelbontású filmeket másodpercenkénti 24 képkockás sebességgel játsszunk le, vagyis pontosan úgy, ahogyan a készítők rögzítették. Mozi módban a TV válaszideje 2.7 milliszekundum. Az 50 000:1 dinamikus kontrasztaránnyal a feketék sötétebbek, a fehérek világosabbak, a színek pedig sokkal élénkebbek lesznek. A megfelelő hangminőség eléréséért a Scarlet LG7000-be beépítették az LG láthatatlan hangszóróját, amelyet az elismert audio szakértő Mark Levinson hangolt. Az egyedi rendszer hangsugárzókat rejt körben a teljes keret kerületén, ezért nincs szükség a hagyományos hangsugárzókra és a hozzájuk kapcsolt rácsokra. Az LG Clear Voice technológiájának köszönhetően még a háttérzaj mellett is jól hallhatjuk a dialógusokat, mert a készülék az emberi hanghoz (100Hz - 12 kHz) igazítva szabályozza a hangfrekvenciát. A technológia felerősíti a párbeszédeket, így nem maradunk le egyetlen szóról sem.

A TV USB 2.0-ás csatlakozóján keresztül hozzáférhetünk MP3 zenéinkhez. A készülékhez memóriakártya olvasót csatlakoztathatunk, majd diavetítést készíthetünk JPEG képeinkből, illetve videofájljainkat is lejátszhatjuk. A négy HDMI 1.3 csatlakozón keresztül teljes értékű digitális audio és video kapcsolatot létesíthetünk DVD lejátszókkal, kábel tv vevőkkel, és játékkonzolokkal. A felhasználók Bluetooth kompatibilis vezeték nélküli fülhallgatókon keresztül hallgathatják a tévét, anélkül, hogy közben zavarnának vele másokat. A tévé e mellett természetesen Bluetooth mobiltelefonokkal és digitális fényképezőgépekkel is kompatibilis.

Kulcsszavak: LG LG Electronics TV LCD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09