A Novell és a Microsoft tovább bővítik sikeres együttműködésüket

forrás Prim Online, 2008. szeptember 1. 18:28

A Microsoft és a Novell bejelentették, hogy jelentős mértékű beruházással erősítik meg partnerkapcsolatukat, annak érdekében, hogy üzleti modelljük megfeleljen a növekvő piaci igényeknek. A két vállalat együttműködésének célja, hogy megteremtsék a nyílt és zárt forráskódú szoftverek közötti átjárhatóságot, és a heterogén, vegyes forráskódú informatikai környezetet használó szervezetek informatikai rendszerei jól együttműködnek, amellett a szellemi tulajdon védelme miatt sem kell aggódniuk.

A befektetés a Novell továbbfejlesztett programjaira összpontosít, amellyel eszközöket, képzést és forrásokat biztosít a nagyvállalati szintű Linux platform iránt érdeklődőknek, különösen azoknak, akik a Microsoft Windows Server és a Novell SUSE Linux Enterprise Server közötti optimális együttműködést biztosító megoldásokat keresik. Jelen megállapodás részeként a Microsoft kötelezettséget vállal, hogy 100 millió amerikai dollár értékben tanúsítványokat vásárol, amelyekkel az ügyfelek igénybe vehetik a Novell SUSE Linux Enterprise Serverre vonatkozó, és a nagyvállalati szintű Linux platformra történő átállást segítő kibővített támogatását. A befektetések 2008. november 1-jétől lépnek életbe, addig a Microsoft és a Novell a fogyasztói visszajelzések értékelése alapján megállapítja a támogatási programok azon aspektusait, amelyek a leghasznosabbak a heterogén, vegyes forráskódú rendszereket használó szervezetek számára.

A Microsoft-Novell modell iránti érdeklődés a program 2006. novemberi elindítása óta igen jelentős. A kezdeti öt éves partnermegállapodás keretében a Microsoft 240 millió amerikai dollár értékben vásárolt Novell tanúsítványokat ügyfelei számára. 18 hónapon belül a Novell több mint 157 millió amerikai dollár bevételt könyvelt el a tanúsítványokból, vagyis az eredeti keret 65 százalékát. A Windows Server és a SUSE Linux Enterprise Server zökkenőmentes egyidejű futtathatóságának előnyeit olyan ügyfelek is megtapasztalták már, mint a Wal-Mart, a HSBC Holdings, a Renault, a Southwest Airlines, a BMW és még számos más vezető cég világszerte.

Kulcsszavak: Novell Linux Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09