Novell Compliance Management Platform: biztonság és megfelelőség

Takács Zsolt, 2008. szeptember 8. 12:56

A Novell bejelentette Compliance Management Platformját, amely a megfelelőségi követelmények betartásában és biztonságos informatikai infrastruktúra létrehozásában segíti a vállalatokat és intézményeket.

A biztonsági fenyegetések leküzdése és a számtalan belső és külső auditálási elvárás teljesítése érdekében a vállalatok általában többféle felhasználói erőforrás-kiosztási, hozzáférés-kezelési és webhozzáférés-kezelő rendszert használnak. Bár az ilyen rendszerek bevezetése növeli a hatékonyságot, egyúttal el is zárják a házirenddel kapcsolatos és egyéb biztonsági adataikat, amelyeket gyakran manuálisan kell ellenőrizni a megfelelőség bizonyításához. A Novell Compliance Management Platform segítségével a jogosultságok kiosztása és a hozzáférés-kezelési házirend problémamentesen integrálható egy olyan biztonsági megfigyelőrendszerrel, amely nemcsak biztonságosan kezeli a személyazonossági adatokat, de automatikusan, valós időben érzékeli, jelenti és orvosolja a nem megfelelő vagy gyanús tevékenységeket.

Megfelelés a törvényi előírásoknak alacsonyabb költségszinten és egyszerűbben


A Compliance Management Platform szolgáltatásai csökkentik a telepítési költségeket és a teljes birtoklási költséget, emellett nagymértékben lecsökkentik az erőforrás-kiosztásra, hozzáférés-kezelésre és a biztonsági megoldások használatára szánt időt. A Novell új platformja megkönnyíti a törvényi előírásoknak való megfelelést és javítja a rendszer biztonságát a közös hozzáférési irányelvek meghatározásával, amely minden személyazonosság-kezelési rendszeren automatikusan érvényesíti az előre meghatározott vállalati szabályokat. A Compliance Management Platform automatikusan rögzít minden hálózati tevékenységet, és az auditálásra alkalmas formátumban készíti el a megfelelőségi jelentéseket.

A Novell Compliance Management Platform olyan erőforrások és termékek integrálásából összeállított platform, amely minden szükséges technológiát tartalmaz a megfelelőségi szintek nyomon követésére és igazolására. A termékek és modulok egyetlen platformba integrálásával egy zökkenőmentesen működő megoldás jött létre, amely önálló termékként is jól működik a több szállítótól származó informatikai környezetekben. A Compliance Management Platform a következő megoldásokat tartalmazza:

* A Novell legfrissebb személyazonosság-kezelési és biztonsági megoldásait - A platform része a felhasználói erőforrás-kiosztást, szabályalapú hozzáférés-felügyeletet és jelszókezelést végző Novell Identity Manager 3.6; a valós idejű biztonsági és eseményfelügyeletet kínáló Novell Sentinel 6.1 és a webes hozzáférések kezelését végző Novell Access Manager 3.0.

* Személyazonosság-alapú biztonsági és információs események felügyeletét - A piacon egyedülálló módon a Compliance Management Platform összeköti a személyazonosság-kezelést a biztonsági és információs események felügyeletével. Ehhez a Novell Sentinel rendszerhez kapcsolódó személyazonosság-követő megoldást használja, amely a Sentinel korrelációs szabályaival, jelentéseivel és kapcsolódó tartalmaival biztosítja a személyazonossági adatok átláthatóságát és követését, valamint a vállalati házirendek megsértésének követését a megfelelőség igazolásához.

* Nélkülözhetetlen személyazonosság-kezelési eszközöket - A Novell egy olyan bővített eszközkészletet fejlesztett, amely leegyszerűsíti a telepítést az ügyfelek és partnerek számára. Az Analyzer for Novell Identity Manager 1.0 egy adatelemző eszköz, amely a különböző forrásokból származó adatok kezelését és irányítását végzi. A Novell Designer for Identity Manager használatával az ügyfelek gyorsan és könnyedén, kódolás vagy parancsfájlok nélkül telepíthetnek házirendeket az üzleti környezetben. Így minden szükséges eszköz biztosított a személyazonossághoz kapcsolódó adatok teljes vállalatra kiterjedő elemzési, tisztázási, egyeztetési és jelentéskészítési feladataihoz.

* Személyazonossági forrásokat - Az Indentity Manager Resource Kit 1.2 a Novell sokéves tapasztalatát és a világszerte 6000 ügyfelet kiszolgáló személyazonosság-kezelési és biztonságfelügyeleti megoldások bevezetésekor összegyűlt tudást összegzi. Az azonnal felhasználható készlet erőforrás-kiosztási házirendeket, dokumentációkat, sikeres megoldásokat és útmutatókat tartalmaz, amelyek a bevezetési költségek csökkentését és az üzleti megoldások telepítésének meggyorsítását szolgálják.

A Novell Compliance Management Platform már elérhető, további információ a www.novell.com/products/compliancemanagementplatform webhelyen található

Kulcsszavak: Novell security

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09