Kitiltják az erőszakra buzdító videókat a YouTube-ról

MTI Sajtóadatbank, 2008. szeptember 19. 09:00

Amerikai politikusok nyomására megszigorítják a YouTube videomegosztó portál házirendjét. Az új szabály szerint tilos az erőszakra buzdító felvételek közzététele.

A Google-birodalomhoz tartozó portálon mostanáig csak a "drasztikus és öncélú erőszakoskodást" bemutató felvételeket törölték és a szólásszabadság jogára hivatkozva még az al-Kaida terrorszervezet néhány videóját is megtartották. Emiatt tiltakozott több amerikai politikus, mindenekelőtt Joseph Lieberman független szenátor - mondta Henning Dorsewitz, a Google németországi szóvivője.

 Ezentúl az erőszakra való felhívás is tilos, a YouTube azonban nem kutat hivatalból az ilyen felvételek után, csak a felhasználók panaszait vizsgálja ki. A feljelentett felvételeket "tanult munkatársak vizsgálják" - mondta a szóvivő. Azt nem közölte, hogy hány alkalmazott dolgozik ezen a területen. "A YouTube számára a szabad véleménynyilvánítás joga fontosabb az ízlésbeli kérdéseknél, de a törvényeket vagy a felhasználói szabályzatot sértő felvételeket nem tűrjük meg" - mondta Dorsewitz.

Kulcsszavak: média jog YouTube

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50