Együttműködés a GE Healthcare és a BMF NIK között

Kovács Attila, 2008. szeptember 20. 13:51

A GE Healthcare magyarországi szervezete együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Budapesti Műszaki Főiskolával (BMF). Az együttműködés kiterjed a közös k+f projektek indítására, melynek jó példája egy nemrégiben elnyert - Nemzeti Technológia Program által kiírt - k+f pályázat az ún. "életvitelt segítő technológiák terén.”

További lehetőség van ösztöndíj program kialakítására és egyéb együttműködésekre vagy gyakornoki programokra is. Hosszú távon remélhető, hogy lehetőség nyílik a GE Healthcare számára kiemelkedő képességű BMF diákok megismerésére és megnyerésére, hogy tanulmányaik után a GE Healthcare technológiai szervezeténél találják meg szakmai kihívásaikat.

A projektben a Budapesti Műszaki Főiskola (BMF) keretein belül működő Neumann János Informatikai Kar (NIK) vesz részt. A Kar nemzetközileg is elismert projektekben működött közre az utóbbi években. Példa erre a nemzetközi bioinformatikai adatbázisokhoz tervezett adatbányász szoftver, a szekvenciális alkalmazások párhuzamosításában, optimalizálásában történő együttműködés nagy nemzetközi informatikai cégekkel, valamint kereskedelmi szoftverekhez kifejlesztett külső szoftvermodulok készítése.

A mintegy 3 éves projekt keretén belül az NIK többféle munkafázisban vállal aktív szerepet. Többek között szoftverfejlesztést végez, melynek célja egy szoftver alapú szenzor kialakítása, valamint vezeti a rendszerintegrációs munkafázist. A fejlesztés során rendszervizsgálatokat végez adatbiztonság, funkcionalitás, valamint a rendszer teljesítményének szempontjából. A megvalósított rendszer későbbi felhasználói számára felhasználói felületet alakít ki, valamint a projekt második felében elemzéseket végez a pilot rendszer üzemeltetése során keletkezett adatokon.

Kulcsszavak: BME oktatás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09