Új üzleti noteszgép-család a Fujitsu Siemenstől

forrás Prim Online, 2008. szeptember 22. 13:52

A megbízhatóság, az adatbiztonság és a felhasználóbarát funkcionalitás a három fő döntési tényező az új noteszgépet kereső üzleti felhasználóknál – derül ki a TNS Infrastest tanulmányából*. A Fujitsu Siemens Computers megbízásából végzett vizsgálat eredményei fontos szerepet játszottak a cég új felső kategóriás ESPRIMO Mobile termékcsaládjának fejlesztése során. Az M-sorozat gépei megfelelnek a fenti feltételeknek, és átfogó mobil csatlakozási képességekkel és sokféle felhasználóbarát jellemzővel ötvözik az új Intel® Centrino® kétprocesszoros technológiát.

Az új család elsőként bevezetett modellje, az ESPRIMO Mobile M9410 strapabírásáról stabil ház és ellenálló magnézium-borítás gondoskodik. A merevlemezt ütésérzékelő védi a zökkenésekkel és a rázkódással szemben, folyadékálló billentyűzetéről pedig egyszerűen, károkozás nélkül eltávolítható bármilyen véletlenül kiömlő folyadék.

A magas szintű biztonságot TPM-modul és intelligenskártya-olvasó garantálja, így a noteszgép értékes adataihoz illetéktelen személy nem férhet hozzá. A DeskView Data szoftver rendszeres állapotellenőrzést végez, tájékoztat a rendszer aktuális értékeiről és biztonsági másolatot készít az adatokról kritikus helyzetek esetére.

A család többi tagjához hasonlóan az ESPRIMO Mobile M9410 is sokféle csatlakozást támogat. Integrált nagy sebességű UMTS, WLAN és Bluetooth opciói egyetlen egérkattintással biztosítják az e-mail, a webkonferencia- és VoIP-képességek elérését, és tökéletes hálózati kapcsolattal rendelkező munkahellyé alakítanak bármely vonatot, repülőteret vagy strandot.

A moduláris koncepció tovább könnyíti a felhasználó életét. A Fujitsu Siemens Computers garantálja, hogy valamennyi modul – köztük a portreplikátor, az AC-adapter, és a különböző modulhelybe csúsztatható termékek: pl. a DVD-meghajtó, a második akkumulátor és a második merevlemez – együttműködik az ESPRIMO Mobile noteszgép- és a CELSIUS H mobil munkaállomás-sorozat minden tagjával. Így a felhasználó akkor sincs elveszve, ha csak második akkut visz magával az útra, de közben úgy alakul, hogy a multimédia-funkciókat is el szeretné érni. Nyugodtan kölcsönkérhet egy DVD-meghajtót valamelyik kollégájától – az egységek cserekompatibilitása garantált. Szintén praktikus jellemző a modulhelybe csúsztatható meghajtók zármegoldása, amely megakadályozza, hogy a meghajtó menet közben kicsússzon a helyéről, mégsem nehezíti annak eltávolítását.

Az ESPRIMO Mobile M9410 októbertől lesz elérhető Magyarországon, 129 900 forintos alapáron. Az ESPRIMO Mobile család többi tagjának bevezetése is néhány héten belül várható.

ESPRIMO Mobile M9410 – október közepétől kapható


Az ESPRIMO Mobile M9410 üzleti noteszgép nem ismer kompromisszumot. Nagy teljesítményű, masszív és biztonságos rendszer – minden feladattal boldogul. 14,1”-es monitora otthon, az irodában és út közben is kényelmes munkafeltételeket teremt.


ESPRIMO Mobile U9210 – októbertől elérhető

A ESPRIMO Mobile U9210 a folyamatos kapcsolattartást igénylő üzletemberek ultrahordozható noteszgépe. 12,1”-es kijelzőjével és 2 kg alatti súlyával ideális az út közbeni használatra. Kiváló teljesítményéről az Intel® Centrino® kétprocesszoros technológia és az integrált nagy sebességű UMTS opció gondoskodik.

ESPRIMO Mobile D9510 – októbertől elérhető

Az ESPRIMO Mobile D9510 komplett asztaligép-helyettesítő eszköz. 15,4”-es kijelzője, touchpadet és érintőpálcát is tartalmazó ergonomikus billentyűzete révén irodában és út közben is kényelmesen használható. Integrált, nagy sebességű UMTS technológiájának köszönhetően utazáskor is komplett munkaállomásként funkcionál. A számos extra mellett az ESPRIMO Mobile D9510 kiváló csatlakozási képességekkel, beépített soros és párhuzamos portokkal rendelkezik.

ESPRIMO Mobile X9510/X9525 – októbertől elérhető


Az ESPRIMO Mobile X9510 a legmagasabb szintű produktivitást és csatlakozást megkövetelő, nagy teljesítményigényű felhasználóknak készült.

Nagy fényerejű 15,4”-es kijelzője, felső kategóriás grafikus funkcionalitása és opcionális NVIDIA grafikus kártyája minden képminőséggel és teljesítménnyel kapcsolatos igényt kielégít. Az ESPRIMO Mobile V sorozat ideális eszköz a normál noteszgépek grafikus kártyái által nem támogatott, komplex alkalmazásokhoz: pl. a professzionális képfeldolgozáshoz.

Kulcsszavak: Fujitsu Siemens notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50