Terméközön a Logitech budapesti bemutatóján

Kovács Attila, 2008. szeptember 24. 15:40

A Logitech mai budapesti sajtótájékoztatóján a cég legújabb számítógépes kiegészítő perifériáit mutatták be. Közel húsz új terméket prezentált a magyar leányvállalat.

Ezek között találhatók a következők: Illuminated Keyboard billentyűzet, diNovo billentyűzet, V550 Nano noteszgépen dokkolható lézeregér, Cordless Desktop S520 billentyűzet + egér, Cordless Desktop Wave Pro billentyűzet és egér, Cordless Keyboard for Wii  internetes játék billentyűzete, négy részes video megfigyelő rendszer (Indoor Video Security Master System, Outdoor Security Master System, Indoor Add-On Camera, Outdoor Add-On Camera), Driving Force wireless versenykormány Playstation 3-hoz, SpeedForce wireless versenykormány Wii konzolhoz, PlayGear PocketLite védőtok Nintendo DS Lite-hoz, PlayGear Pocket Slim védőtok Sony PSP konzolhoz, QuickCam Vision Pro webkamera Mac gépekhez, Pure-Fi Express Plus hangszóró iPod-hoz és iPhone-hoz, Pure-Fi Anytime dokkolós hangszóró iPod-hoz és iPhone-hoz, Z-5 sztereó hangszóró PC-hez és Mac-hez, Z-500 vezeték nélküli laptop hangszóró.

Az Illuminated Keyboard (LIK) beépített háttérvilágítással, a Logitech PerfectStroke billentyűrendszerrel és a Logitech eddigi legvékonyabb formatervével dicsekedhet. A diNovo hordozható gépekhez készült billentyűzetet azoknak a laptop tulajdonosoknak ajánlják, akik egeret használnak, és emellett szívesen látnának egy kényelmesebb billentyűzetet is. A Cordless Desktop S520 vezeték nélküli billentyűzet-egér összeállítás több különböző számítógép konfigurációhoz is tökéletes kiegészítő. A Logitech kivilágított billentyűzetével még teljes sötétségben is könnyű gépelni. A manapság használatos háttér-világítási megoldásokat továbbfejlesztve a Logitech parányi lencsékből álló fényterelőket, többrétegű festést és lézeres gravírozást használt, amitől a megvilágítás fényesebb, a kontúrok élesebbek, a betűk jobban olvashatóak. Akár egy e-mailt kell legépelni a sötét szobában, vagy egy ismerőssel üzeneteket váltani a félhomályban, a szabályozható háttérvilágítás mindig épp elegendő fényt biztosít a tevékenységhez. Az átlátszó borítású, szuper-vékony (9,3 milliméteres) Illuminated Keyboard billentyűzeten teljes kiosztású (számológép-gombokat is tartalmazó) billentyűzet, puha tenyértámasz, komplett funkciógomb-sor, multimédia gombok és hangerőszabályzó is helyet kapott. A LIK megjelenése Európában is októberre várható. Ajánlott fogyasztói ára 79,99 euró lesz. A diNovo októbertől lesz kapható világszerte, 89,99 euró ajánlott fogyasztói áron. A Cordless Desktop S520 előreláthatólag még szeptemberben világszerte megjelenik, ajánlott fogyasztói ára Európában 59,99 euró.

Dokkolható lézeregér, a V550 Nano is az új termékek között található. A Clip-and-Go dokkoló segítségével az egeret könnyedén a számítógéphez lehet csatolni, így összefogva cipelhetjük őket. A  V550 Nano egérhez a Plug-and-Forget vevőegység jár, ami olyan apró, hogy ha az ember egyszer bedugja a számítógépbe, örökre meg is feledkezhet róla. A nano-méretű vevőegység olyan kevéssé (8 mm) áll csak ki a laptop síkjából, hogy még a számítógép elpakolásakor sem kell kihúzni belőle. A V550 egér görgető kerekét meglendítve az pillanatok alatt végiglapoz hosszú dokumentumokon vagy weboldalakon. A Logitech fontosnak tartotta, hogy a V550 egérbe is megbízható, késések és kihagyások nélküli 2,4 GHz-es vezeték nélküli adatátvitelt építsen. Kivételes jelerősségének köszönhetően az egér 300-szor gyorsabban tud adatokat továbbítani a vevő felé, mint a hagyományos, 27 MHz-en működő technológiák. A Logitech 2,4 GHz-es vezeték nélküli megoldása jelentősen csökkenti a rádiójelek interferenciájából eredő zavarokat. Az új Logitech egér PC és Mac gépekkel is használható, a Clip-and-Go dokkolóegység pedig mindenféle laptop stílussal kompatibilis. A V550 Nano Európában már megjelent, ajánlott fogyasztói ára 49,99 euró.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05