Norton 2009: erőforrás-kímélő, leggyorsabb, legtöbbször frissít

Kovács Attila, 2008. október 1. 16:40

Teljesen újfajta vírusszkennelési módszert használ; egyetlen klikkel, egy percnél rövidebb idő alatt telepíthető; alig 7 MB memóriát igényel; impulzusszerűen, átlagban naponta 222 frissítést végez el; állítólag 50%-kal gyorsabb, mint a pl. Kaspersky 2009. Ezt jelenti az új Symantec Norton 2009. A Symantec Képviselet mai budapesti sajtótájékoztatóján Bartha Hedvig marketingmenedzser és Con Mallon (regionális marketingigazgató) mutatta be az új a Norton Internet Security 2009 integrált csomagot és a Norton AntiVirus 2009-et.

A Norton 2009 főbb jellemzői:

Az alkalmazások sebességét szem előtt tartva újratervezett Norton 2009 teljesítménye jelentősen javult. A közösségi információk felhasználásával működő Insight eljárással jelentősen csökkenthető a víruskeresés során átvizsgálandó fájlok száma anélkül, hogy ez a biztonság rovására menne. A Pulse Updates az AV-Test jelentése szerint bármely versenytárs megoldásánál gyorsabban, 5-15 percenként képes elvégezni a legújabb frissítéseket.

A Norton 2009 része a Norton Protection System, amely több szinten, egymással összehangoltan működő, a veszélyeket már hatásuk kifejtése előtt megállító eljárásokból áll. A Norton Protection System tartalma: Mind a Firefox, mind az IE böngésző védelme, amely megóv a webes támadásoktól; tovább fejlesztett behatolás gátló rendszer (IPS) modult tartalmaz a multimédiás támadások ellen; Sonar magas fokú védelem nyújt az ismeretlen veszélyek elleni, valós idejű védelemhez; AntiBot (számítógép-eltérítés elleni védelem); súlyos fertőzés esetére rendszerhelyreállító eszközt kínál.

A néma üzemmód önműködően felfüggeszti a figyelmeztetéseket és a frissítéseket, hogy ne szakítsa meg, és ne lassítsa le a játékokat, a filmnézést vagy a bemutatókat.

Az okos ütemező akkor végezteti el a vizsgálatokat, a frissítéseket és más tevékenységet, amikor a PC üresjáratban van. A folyamatokat ezredmásodpercek alatt a háttérbe helyezi, ha a felhasználó használni kezdi a gépet

Új kezelőfelület egyszerűsíti a felhasználók dolgát, ahol a fontos funkciók egyetlen kattintással érhetők el, a gyakorlott felhasználók pedig könnyedén elvégezhetik az egyedi beállításokat

A „pehelysúlyú” kezelőfelület fejlett teljesítménymérője bármikor részletes adatokat ad a processzorhasználatról

Ingyenes műszaki segítségnyújtás: a Symantec világszerte minden elérhető információs csatornán – weben, e-mailben, chaten vagy telefonon – ingyenesen segít vevőinek. Magyarul most e-mail-es elérés lehetséges, még az idén napi négy órás online telefonos segítség fog rendelkezésre állni.

A Norton Internet Security 2009 és a Norton AntiVirus 2009 már megvásárolható Magyarországon. Az Internet Security 2009 javasolt fogyasztói ára (három PC-re szóló licenccel) 11 100 Ft+áfa. Ez egyéves szolgáltatás-előfizetést tartalmaz a termék használatához és a Symantec védelmi frissítésekhez. Az AntiVirus 2009 javasolt fogyasztói ára 8300 Ft+áfa. Ez egyéves szolgáltatás-előfizetést tartalmaz a termék használatához és a Symantec védelmi frissítésekhez.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50