Új ultrahordozható notebook és táblaPC a Lenovo-tól

forrás Prim Online, 2008. október 6. 14:50

A Lenovo bemutatta két új ThinkPad notebookját, amelyeket a felhasználók valós igényeit figyelembe véve terveztek meg a kisebb súly, a hosszabb akkumulátoros üzemidő és a könnyebb használhatóság elérése érdekében. Az 1,1 kg kezdősúlyú és kiegészítő akkumulátorokkal együtt akár 13 órán át működőképes ThinkPad X200s a cég üzleti kategóriás notebookjai között a legkönnyebb és legkitartóbb. Az X200 TáblaPC szintén alapos fejlesztésen esett át, így súlya 10%-kal csökkent, üzemideje egyes modellek esetében pedig közel 50%-kal nőtt.

A mérnökök mindkét gép használhatóságán sokat javítottak, az X200 TáblaPC így fejlettebb multimédiás képességekkel, teljes méretű billentyűzettel és két irányban forgatható képernyővel rendelkezik, míg egyes X200s modellek kijelzőjét az X300-ban már megtalálható pillekönnyű, ugyanakkor kivételesen erős “roll cage” váz óvja.

ThinkPad X200s Notebook
Az Intel Centrino 2 vPro technológiáját használó ThinkPad X200s notebook a vékony és könnyű dizájnt sikeresen kombinálja a kiváló funkcionalitással. Egyes modellekben megtalálható a Lenovo saját fejlesztésű szén- és üvegszálas “roll cage” váza, amely kis súlya ellenére is messze meghaladja a notebook-kijelzőkkel szemben támasztott tartóssági elvárásokat – ennek köszönhető az eddigi legkönnyebb ThinkPad megalkotása. A választható extrák közé tartozik még a 128 GB-os kapacitású SSD-meghajtó, a LED- háttérvilágítású kijelző, valamint az Ultra-Wideband és a Bluetooth-modul is. A külön megvásárolható kilenccellás akkumulátorral a készülék üzemideje jóval meghaladja a szokásos munkaidőt. A Lenovo új ThinkPad X200 Ultrabase dokkolójával a felhasználók feltölthetik kiegészítő akkumulátorukat, majd működés közben kihúzhatják azt a dokkolóból, valamint Blu-Ray lejátszót és kiegészítő merevlemezt is vásárolhatnak hozzá.

ThinkPad X200 TáblaPC
Az 1,6 kg súlyú ThinkPad X200 TáblaPC a legjobb notebook-teljesítményt nyújtja, és olyan kényelmi funkciót tartalmaz, mint a kézírás rögzítése, digitális formában. Az egészségügy, ingatlanpiac, oktatás és értékesítés területén különösen jól alkalmazható szélesképernyős készülék akár 10 órán át is üzemel akkumulátorról. A kisméretű Intel Centrino 2 vPro platformmal és alacsony feszültségű processzorral szerelt notebook 128 GB-os kapacitású SSD-meghajtóval, LED-háttérvilágítású kijelzővel, GPS-modullal, valamint Ultra-Wideband és mobilinternet-modemmel is elérhető.

Mindkét újdonság rendelkezik WiFi-kártyával, sőt néhány országban már elérhetők Wimax szabványú vezeték nélküli technológiával rendelkező modellek is, amelyek a technológia elterjedésének függvényében a jövőben várhatóan Európába is megérkeznek. A felhasználók biztonságát az opcionális ujjlenyomat-olvasó és a teljes merevlemez-titkosítás szolgálja.

A Lenovo vásárlói és üzleti partnerei véleményét figyelembe véve fejlesztette tovább a TáblaPC-t az alábbi technológiák integrálásával:

·    Teljes méretű billentyűzet a könnyebb gépelésért
·    Két irányban forgatható kijelző
·    Fejlettebb multimédiás képességek: a zajcsökkentő eljárással ellátott sztereó mikrofon a jobb minőségű VoIP-hívások lebonyolítása érdekében csökkenti a környezeti zajt, a korábbiaknál fejlettebb beépített webkamera és nagyobb hangerejű sztereó hangszórók pedig a webes konferenciák és a multimédiás prezentációk sikeres megrendezését segítik elő
·    Érzékenyebb érintőkijelző

Mindkét új készülék megszerezte az amerikai Környezetvédelmi Hivatal EPEAT “Arany” minősítését energiatakarékos megoldásaiknak köszönhetően – ezek közé tartozik az alacsony feszültségű processzorok, LED-háttérvilágítású kijelzők és SSD-meghajtók alkalmazása, valamint az a tény, hogy 20%-kal hatékonyabban használják fel az energiát, mint a korábbi ThinkPad-ek.

Kulcsszavak: Lenovo notebook Tábla PC

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05