10 százalékos elbocsátás az eBay-nél

Milkovits Gábor, 2008. október 6. 21:30

Az eBay bejelentette, hogy elbocsátja munkaerejének mintegy tíz százalékát annak érdekében, hogy hatékonyabbá tegye működését a sorozatos felvásárlások közepette.

A tíz százalékos leépítés az eBay esetében nagyjából 1000 állandó dolgozóra, valamint néhány száz szerződéses alkalmazottra terjed ki. Pedig a cég nyeresége az előzetes kalkulációk alapján magasabb lesz, mint a korábbi várakozások szerint, igaz viszont, hogy a bevételek a prognózis alsó határát fogják súrolni. Az elbocsátásokkal járó közvetlen költségeket 70-80 millió dollárra teszi a vállalat, ugyanakkor az ebből adódó hosszabb távú megtakarításokról egyelőre nem tettek közzé számításokat.

A legnagyobb online aukciós céget üzemeltető társaság az elbocsátások mellett mintegy 1,3 milliárd dollárt tervez elkölteni  különféle vállalkozások felvásárlására. A kiszemelt cégek között van a „Bill Me Later” nevű internetes pénzkezelő vállalat 945 millió dollárért, amelyet a már meglévő PayPal-hez szeretnének integrálni, illetve két dán székhelyű, apróhirdetéssel foglalkozó társaság összesen 390 millió dolláros áron. A bejelentés után az eBay részvényeinek árfolyama esett, ez azonban nem sokat jelent, tekintve a teljes Wall Street siralmas szereplését.

Kulcsszavak: eBay +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50