Sávválasztó asszisztens, tényeken alapuló útvonaltervező Magyarországon is

forrás Prim Online, 2008. október 8. 20:09

A TomTom IQ Routes technológiáját és a "fejlett sávválasztó asszisztens" (Advanced Lane Guidance) szolgáltatását elérhetővé tette Magyarországon, Lengyelországban és a Cseh Köztársaságban is. Mindkét technológia az összes TomTom GO x30 terméken elérhető lesz.

A TomTom IQ Routes tényeken alapuló útvonaltervező rendszer. Az útvonalat az éppen aktuális úton mért sebesség alapján, és nem pedig korábban beállított, sebességre vonatkozó közlekedési jelzések alapján számítja ki. IQ Routes így minden olyan tényezővel számol, amely befolyásolhatja a gépjárművezetők célba érését, mint például a közlekedési lámpákat, körforgalmakat, meredek lejtőket vagy fekvőrendőröket. Ezt követően a készülék kiválasztja a legrövidebb menetidejű útvonalat. Az esetek 50%-ában ez mindig eltérő és gyorsabb útvonalat jelent, ezáltal jelentős menetidőt, pénzt és benzinköltséget takarítva meg.

Ez az útvonaltervező technológia több mint 10 milliárd kilométernyi megtett útvonalon, a TomTom felhasználók által éveken át név nélkül összegyűjtött, korábban mért sebességadatokra épül.

A TomTom GO x30 széria tartalmazza a "fejlett sávválasztó asszisztenst" is. A közlekedési csomópontok valósághű megjelenítése a kijelzőn, jól átlátható, jól időzített nyilakkal jelölve a követendő nyomsávot, mindig hasznos információt nyújtanak a gépkocsivezetők számára az éppen rájuk váró közlekedési helyzetekről. A kijelzőn megjelenített állóképeken az út mentén kijelzett táblák színeit követő táblák használatával a gépkocsivezető még jobb rálátást kap a környezetéről.

A TomTom legújabb térképgaranciájának használatával a jelenlegi TomTom GO 930 és GO 730 felhasználók, akik nemrég vásárolták meg készülékeiket, hozzáférhetnek az IQ Routeshoz és a sávválasztó asszisztenshez úgy, hogy a TomTom HOME-on keresztül ingyenesen letöltik a legújabb TomTom térképet. Az IQ Routes és a sávválasztó asszisztens 2008 októberétől a TomTom GO x30-as termékcsalád mindegyikén elérhető lesz.

Kulcsszavak: TomTom

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Az LG új tévéivel sosem látott megoldások költöznek a nappaliba

Ha azt gondoltuk volna, hogy a tévék már nem képesek tovább fejlődni, hát tévedtünk. Mesterséges intelligencia, elképesztő grafikus teljesítmény és kábelmentes kialakítás – az LG legújabb televíziói számos felhasználási lehetőséget és minden eddiginél lenyűgözőbb vizuális élményt kínálnak.

2024. április 16. 19:47

Doom-klón és új játékok jelentek meg a HomeLAB-3-asra

A Neumann Társaság HCC szakosztályának pályázatán a több mint negyven évvel ezelőtt megjelent, házilag összeszerelhető magyar Homelab-3 hobbikomputerre készültek jóval későbbi vagy világszerte elterjedtebb számítógépekről ismert játékok, így például a Doom vagy a Wizard of Wor klónjai. A programozás fejlődését szemlélteti, hogy lelkes kóderek több generációval újabb platformok játékait tudták sikeresen adaptálni az ősgépre, csúcsra járatva annak képességeit.

2024. április 16. 16:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09