SanDisk SlotMusic albumkártyás mp3-lejátszó

Milkovits Gábor, 2008. október 17. 08:09

A SanDisk olyan mp3-lejátszókat hoz forgalomba, amelyeket kifejezetten a CD-lemezek utódjául szánt memóriakártya-albumok lejátszásához fejlesztett ki a cég.

A Best Buy kiskereskedelmi üzletlánc, valamint a Universal Music, a Sony BMG, a Warner Music és az EMI összefogásával megálmodott SlotMusic rendszer lényege, hogy a zenei albumokat a CD lemezek mellett vagy helyett memóriakártyákon hozzák forgalomba. A zenevásárlás ebben a rendszerben úgy történik, hogy a vásárló valódi üzletben veszi meg a kártyára töltött mp3 formátumú zenét (albumot), majd a memóriaegységet egyszerűen behelyezve lejátszójába máris hallgathatja. Ily módon elkerülhető a számítógéppel, ezen belül a letöltéssel és rendszerezéssel, illetve a letöltőoldalak sokszor nem túl felhasználóbarát felületével való bajlódás, nem is beszélve a lejátszó és a PC összehangolásáról. A kiadók legalábbis ezzel érvelnek, de számukra persze a fentieknél nyilván jóval fontosabb, hogy a megoldással kiiktathatják a forgalmazási láncból a nagy hatalmú internetes zeneáruházakat, ily módon pedig többet tarthatnak meg a nyereségből.

A SanDisk, amely egyébként magukat a SlotMusic memóriakártyákat is gyártja, mindössze 20 dollárért olyan mp3-lejátszókat dob piacra, amelyek csak a szóban forgó kártyák tartalmát tudják lejátszani, azaz saját memóriával nem rendelkeznek, de nincs kijelzőjük és semmilyen más extrájuk sem. A SlotMusic mp3-lejátszók mp3 és DRM-mentes wma fájlokat tudnak kezelni, gyakorlatilag bármilyen microSD kártyáról. A gyártó a fapados változat mellett kártyaalbummal és tematikus dekorációval ellátott verziót is forgalomba hoz, 35 dollárért. Sokan az egész konstrukció sikerét kétségbe vonják, egész egyszerűen azért, mert az iPod, az abszolút globális piacvezető hordozható zenelejátszó nem kompatibilis a microSD kártyákkal, és az iTunes sikere érdekében nem is lesz az.

Kulcsszavak: SanDisk MP3

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Az LG új tévéivel sosem látott megoldások költöznek a nappaliba

Ha azt gondoltuk volna, hogy a tévék már nem képesek tovább fejlődni, hát tévedtünk. Mesterséges intelligencia, elképesztő grafikus teljesítmény és kábelmentes kialakítás – az LG legújabb televíziói számos felhasználási lehetőséget és minden eddiginél lenyűgözőbb vizuális élményt kínálnak.

2024. április 16. 19:47

Doom-klón és új játékok jelentek meg a HomeLAB-3-asra

A Neumann Társaság HCC szakosztályának pályázatán a több mint negyven évvel ezelőtt megjelent, házilag összeszerelhető magyar Homelab-3 hobbikomputerre készültek jóval későbbi vagy világszerte elterjedtebb számítógépekről ismert játékok, így például a Doom vagy a Wizard of Wor klónjai. A programozás fejlődését szemlélteti, hogy lelkes kóderek több generációval újabb platformok játékait tudták sikeresen adaptálni az ősgépre, csúcsra járatva annak képességeit.

2024. április 16. 16:36

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09