A Siemens SHC leányvállalatát megvette az Arques

Kovács Attila, 2008. október 20. 18:34

A starnbergi székhelyű német Arques Industries AG megvásárolta a Siemens AG Home and Office Communications Devices GmbH & Co. KG (SHC) leányvállalatát. Az Európai Kartell Iroda jóváhagyása után a 2008. október 1-én cserélt gazdát az SHC.

A leányvállalat 19.8%-a továbbra is a Siemens tulajdonában van. „Az SHC a mi tulajdonunkban Gigaset Communications néven üzemel tovább,” mondta Michael Schumann, az Arques igazgatótanácsának elnöke. Az új vállalat neve a vezeték nélküli telefonok szinonimájának, a Gigasetnek, mint márkanévnek sikeres piaci pozícióját jelzi. Németországban minden második háztartásban Gigaset telefont használnak, Európában minden ötödik telefon Gigaset. A müncheni székhelyű Gigaset Communications Európa első számú vezeték nélküli telefon gyártója, és az egyik legnagyobb gyártó a szektorban. A telefonok mellett, a Gigaset termékportfolióját színesítik a Siemens-től átvett szélessávú és otthoni multimédiás eszközök.

Az SHC 2007-es éves bevétele megközelítőleg 790millió Euró volt, melynek kétharmadát a Gigaset telefonokból származó bevétel tette ki. A vállalat 2100 alkalmazottal globális piaci jelenlétre tett szert, 70 országban értékesíti termékeit. A legnagyobb telephely Bocholt-ban, Németországban található, ahol az ultra-modern üzemben összesen 1400 alkalmazott dolgozik. Az Arques bejelentette: a Gigaset Communications erős piaci pozíciójának kiterjesztése a cél. A vállalat a tervezett növekedést adott termékkategóriák fejlesztésével kívánja elérni, így újdonságokat jelentet majd meg olyan területeken, mint a VoIP. Az új termékek sikeres piaci bevezetését elősegítendő az Arques a következő két évben is a Siemens márkanevet használja termékei megjelöléseként.

Kulcsszavak: Siemens +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50