A Motorola is Android mobilt tervez

Milkovits Gábor, 2008. október 21. 08:45

A Business Week beszámolója szerint a Motorola azt tervezi, hogy egy Google Android-alapú mobiltelefon gyártásába és forgalmazásába kezd.

A lap úgy tudja, hogy a jó ideje súlyos problémákkal küzdő, amerikai székhelyű mobilgyártó egy az Apple iPhone-éhoz hasonló, érintőképernyős kezelőfelülettel ellátott készülékkel kíván előrukkolni, amely emellett kicsúsztatható QWERTY billentyűzetet is kapna, akárcsak a HTC által gyártott T-Mobile G1, az első, Amerikában október 22-től kapható Android mobil. A Motorola telefonja ugyanakkor az újság hírforrásai szerint a G1-nél olcsóbb lesz; nagyjából a Krave-el egy árban, azaz 150 dollár körüli áron fogják forgalmazni, miközben a G1 kétéves hűségszerződéssel 180 dollárba kerül.

A Google nyílt forráskódú Android platformján alapuló Motorola mobil fő profilja az internetes közösségi oldalakhoz történő minél közvetlenebb csatlakozás lesz, így például a MySpace vagy Facebook partnereknek közvetlenül a kontakt-listából lehet üzeneteket küldeni vele. A Motorola egyelőre nem kommentálta a hírt, mindenesetre a Business Week úgy tudja, hogy a készülék megjelenésére csak 2009 második negyedévétől lehet számítani. Márpedig a Razr lecsengése óta komoly nehézségekkel küszködő társaságnak égető szüksége lenne egy sikeres készülékre, az Android pedig kecsegtető lehetőséget kínál erre.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50