Nyílt Hálózati Videó Interfész Fórum

forrás Prim Online, 2008. október 21. 18:25

Az október 7. és 10. között Essenben megrendezésre került Security 2008 kiállításon alakult meg hivatalosan az Axis, a Bosch és a Sony által létrehozott Nyílt Hálózati Videó Interfész Fórum (Open Network Video Interface Forum, ONVIF).

2008 májusában az Axis Communications, a Bosch Security Systems és a Sony Corporation bejelentette együttműködését egy globális, nyílt fórum létrehozásában, mely az IP-alapú hálózati videotermékek szabványos hálózati interfészének kifejlesztését célozza. A fórum ONVIF néven mutatkozott be a nagyközönségnek. A három alapító tag a független, nem profit-orientált szervezet létrehozásával kívánja a nyílt ipari szabvány kifejlesztésének nyilvánosságát biztosítani. Az érdeklődők a www.onvif.org címen regisztrálhatnak. Az oldal információt szolgáltat a globális szabvány kidolgozásának előnyeiről, valamint válaszokat ad a gyakran felmerülő kérdésekre.

Az ONVIF elkötelezett az iránt, hogy egy globális nyílt interfész-szabvány segítségével felgyorsítsa a hálózati videotartalmak biztonsági piacon történő elterjedését. A szabvány meghatározza majd a hálózati videoeszközök közötti információcsere (pl.: eszközkeresés, élő video-, audio-, metaadatok és vezérlő információk) közös protokollját.

Az ONVIF-interfész gyártótól függetlenül fogja biztosítani a hálózati videotermékek közötti együttműködő-képességet. A végfelhasználók, integrátorok, tanácsadók és gyártók még könnyebben kihasználhatják majd a hálózati videó által nyújtott lehetőségeket, ami költséghatékonyabb és rugalmasabb megoldásokhoz, a piaci lehetőségek bővüléséhez és az alkalmazás technikai kockázatainak csökkenéséhez fog vezetni. Az ONVIF hivatalosan az Essenben (Németország) megrendezésre került Security 2008 rendezvények nyílt meg a tagok számára, ahol a fórum saját standdal képviseltette magát.

A fórum 2008 decemberében tervezi az első gyűlést a tagok és az érdeklődők számára. Az eseményen szó lesz a tevékenységi körről, a tagság lehetőségeiről és technikai irányvonalakról. Az időpont és helyszín a szervezet hivatalos honlapján  www.onvif.org lesz elérhető.

Kulcsszavak: Sony Axis Bosch hálózat

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05