A Yahoo nem fejleszti tovább Vistára szabott IM-programját

Milkovits Gábor, 2008. október 24. 20:46

A Yahoo bejelentette, hogy nem kísérletezik tovább a kifejezetten a Vista adottságaihoz kifejlesztett „Yahoo Messenger for Vista” azonnali üzenetküldő programjával, hanem ezentúl egységes élményt kínál az XP- és a Vista-felhasználóknak.

Az internetes tartalomszolgáltató ennél bővebb magyarázattal nem is igen szolgált, csak éppen annyit emelt még ki, hogy az egységes megoldás segít majd növelni a Yahoo hatékonyságát. Az ügy azért érdekes, mert a speciális Yahoo Messenger volt az egyik első, legjobban kidolgozott és leginkább elterjedt olyan külső alkalmazás, amely csak a Windows Vistán futott. Az előzetes verziót még tavaly decemberben, a nagyközönségnek szánt béta tesztváltozatot pedig idén márciusban adta ki a cég. A program elsősorban a kezelőfelület vizuális megjelenésében adott újat, kihasználva a Vista grafikus rétegének számító „Windows Presentation Foundation” által nyújtott lehetőségeket.

A már letöltött „Yahoo Messenger for Vista” példányok továbbra is működőképesek maradnak, a Yahoo azonban nem ad ki hozzájuk további frissítéseket. Ehelyett mindenkit a Yahoo Messenger 9.0 letöltésére ösztönöznek, ugyanakkor közölték, hogy nem hagyják abba a kísérletezést a „Windows Presentation Foundation-nel”. Mivel a 2010-ben érkező Windows 7 gyakorlatilag a Vista alapjaira épül, elképzelhető, hogy a Yahoo az új Windows kibocsátása után akar előállni a megújult grafikus kezelőfelülettel, amikorra az XP jelentősége elvileg már jócskán csökkenni fog a mostanihoz képest.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05