Acer: 90 százalékos növekedés és első hely

forrás Prim Online, 2008. október 28. 10:23

Az Acer folytatja sikersorozatát és vezetését a PC iparban, a 2008 harmadik negyedévében elért eredményekkel. Az IDC elemző cég által kiadott nemzetközi piaci adatok szerint, az Acer első helyet ért el az EMEA PC piacon (asztali PC és mobil PC) legelőször jutva fel a dobogó legfelső fokára.

Az Acer, magáénak tudva az EMEA régión belüli összes szállítás 21.3%-át,  több mint 2,6%-kal előzte meg a második helyen végző forgalmazót. Az IDC adatai szerint, az EMEA teljes PC forgalma több mint 27.8 millió darab volt 2008 3. negyedévében, 27%-os növekedéssel az előző évhez képest. Az IDC előzetes eredményei azt mutatják, hogy az Acer rendkívüli teljesítménnyel, az előző évhez képest 90,2%-os növekedést produkált az EMEA piacon.

Az EMEA PC piac teljesítményére komoly hatással volt a notebook megoldások iránti erős kereslet; továbbá az új Mini Notebook vonal (netbook) bemutatkozása jelentős átrendeződést okozott az első 5 forgalmazói pozícióban. Az Acer mobil termékekre és magára a mobilitásra fektetett hangsúlya tette lehetővé a vállalat számára, hogy azonnal képes volt reagálni a Mini Notebook szegmensben az Aspire One bevezetésével, ami egy erőteljes növekedéshez vezetett az EMEA piacon. Igazi kihívás lesz azok számára, akik – a népszerű netbooknak köszönhetően - az Acer piaci növekedését akarják elérni vagy túlszárnyalni. Végül az IDC megerősíti, hogy az Acer folytatni fogja a piaci részesedés növelését a desktop szegmensben.

Kulcsszavak: Acer +céginfo PC notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50