Megapixeles internet-kamera a D-Link-től

forrás Prim Online, 2008. november 1. 08:12

A D-Link bemutatta DCS-2121 vezeték nélküli internet-kameráját, mely költséghatékony otthoni biztonsági megoldást kínál. A kamera megapixeles CMOS szenzorral, saját CPU-val és webszerverrel rendelkezik, kiváló minőségű nagyfelbontású képeket készít akár 16-szoros zoom-mal, melyeket SD kártyára is menthetünk. A kamera folyamatos megfigyelést tesz lehetővé 3G telefonon, PDA-n vagy bármely számítógép webböngészőjén keresztül.

A DCS-2121 saját webszervere számos hasznos megoldást kínál. A kamera saját webszerverén keresztül csatlakozik az otthoni hálózathoz, és azon keresztül továbbítja az élő képet bármely internethez csatlakoztatott számítógépre, 3G-s mobiltelefonra vagy PDA-ra. Így nincs szükség bekapcsolt számítógépre otthonunkban, csupán aktív hálózatra. Továbbá sem szoftver, sem merevlemez nem szükséges a felvételek rögzítéséhez, a kamera képeit rögzíthetjük hálózati tárolóra vagy a készülékbe helyezett SD kártyára is.

A legapróbb részletekig
A kamera két formátumban képes a felvételeket rögzíteni és továbbítani: MJPEG-et használ a finom részletek tökéletes megjelenítéséhez, és kisebb sávszélességű MPEG-4 formátumot a 3G mobilokra való továbbításhoz. A nagyfelbontású megapixeles CMOS szenzor és fényérzékeny lencséknek köszönhetően a kamera igen rossz fényviszonyok között is tökéletes képet készít. A DCS-212 16x digitális zoom-mal rendelkezik, így akár egy hatalmas nappaliban is leolvashatjuk a szemközti polcon lévő könyvek címét.

Rögzítés és tárolás

A tökéletes megfigyelés és biztonság érdekében célterületeket határozhatunk meg, melyeken belül mozgásérzékelő funkciót alkalmaz a kamera. Amennyiben mozgást érzékel, úgy e-mailben figyelmeztetést küld erről. A DCS-2121 beépített mikrofonnal rendelkezik, így hanginformációt is kaphatunk a megfigyelt területről, hangszóró alkalmazásával pedig kétirányú kommunikációs csatornát alakíthatunk ki.
Az Interneten továbbított és fogadott felvételeket menthetjük a számítógép helyi merevlemezére vagy hálózati tárolóra is szoftver telepítése nélkül

Egyszerű telepíthetőség

A DCS-2121-hez mellékelt D-Link Click’n Connect szoftver néhány egyszerű lépéssel vezeti végig a felhasználót a telepítésen, a kábelek csatlakoztatásán. A szintén mellékelt D-ViewCam szoftverrel akár 32 kamera is kezelhető együtt nyilvános területek vagy üzlethelyiségek megfigyeléséhez.

A DCS-2121 Vezeték nélküli internet kamera november elejétől kapható Magyarországon. Ajánlott bruttó végfelhasználói ára: 59.900Ft.

Kulcsszavak: D-Link webkamera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05