A Novell hálózati hozzáférésvezérléssel bővíti rendszerfelügyeleti termékcsaládját

forrás Prim Online, 2008. november 5. 14:48

A Novell bejelentette, hogy elérhető a Novell ZENworks Network Access Control terméke, amely a vállalat végpontbiztonsági és felügyeleti megoldásainak körét bővíti. A ZENworks termékcsalád legújabb tagja a heterogén hálózati környezetek biztonságára felügyel: a javítócsomagoktól a tűzfalbeállításokig terjedő, szigorú biztonsági tesztek alapján létrehozott házirendekkel határozzák meg az eszközök hozzáférését vagy éppen annak megtiltását a hálózathoz. A legújabb ZENworks megoldás az alkalmazottak hatékonyságának csökkenése nélkül teszi lehetővé a vállalatok számára a hálózati hozzáférésvezérlés (Network Access Control – NAC) kockázatainak csökkentését, valamint a HIPAA, a PCI DSS és más szabályozások, illetve a belső biztonsági házirendek előírásainak való megfelelést.

A Novell új terméke ideális választás a heterogén hálózati környezetekben, mivel lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy a hálózati hozzáférésvezérlést további frissítések és hálózati elemek beszerzése nélkül valósítsák meg. Emellett az új megoldás könnyen telepíthető az egyes eszközök és csoportok esetében előre meghatározott tesztek, valamint a fázisokra bontott telepítési lehetőségek révén, amelyeknek köszönhetően a bevezetés során nincs szükség az informatikai tevékenységek megszakítására. A ZENworks Network Access Control a biztonság érvényesítésének kulcsfontosságú eszköze. Egyszerűen definiálható házirendek segítségével biztosítja az eszközök megfelelőségét, automatikus tesztfrissítésekről gondoskodik az új javítócsomagokhoz, és a folyamatos felügyeletnek köszönhetően kivédi a nulladik napi támadásokat.

A ZENworks Network Access Control a hálózati hozzáférések ügynök nélkül, weben vagy ügynökön keresztül történő vezérléssel a következő négy lépésben védi a hálózatot, valamint terjeszti ki az összes eszközre a végpontbiztonsági házirendeket:
·    Csatlakozás előtti teszt – Biztosítja az eszközök alapos tesztelését és hogy azok a hálózati hozzáférésük előtt megfelelőnek és biztonságosnak bizonyulnak, ezt mind a Windows, mind a Macintosh rendszert használó eszközök esetében a másodpercek alatt végrehajtható, széles körű ellenőrzések teszik lehetővé.
·    Csatlakozás utáni újraérvényesítés – A tesztek ismételt elvégzése megadott időközönként a hálózatra folyamatosan csatlakoztatott eszközökön.
·    Személyazonosság-alapú felügyelet – A hozzáférési biztonság megerősítése a hálózatra csatlakozó felhasználókra vagy eszközökre vonatkozó adott házirendek alkalmazásával.
·    Hibajavítás – A nem megfelelő eszközök hálózati csatlakozásuk esetén karanténba kerülnek, és teljes körű hálózati újracsatlakoztatásuk csak a felmerült hibák javítása után lehetséges.

Kulcsszavak: Novell hálózat security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05