Vegyes vállalatot hozott létre a Gores Group és a Siemens AG

forrás Prim Online, 2008. november 5. 17:14

Az operatív irányítás terén szerzett tapasztalatáról ismert két cég, a Siemens AG és az ismert amerikai magántőke-befektető társaság, a Gores Group bejelentette, hogy vegyes vállalatot hoz létre. A Gores a Siemens Enterprise Communications vállalat üzletrészének 51 százalékát vásárolta meg. A Siemens részesedése a közös vállalatból 49 százalék. A vegyes vállalat 2008. október 1-jén kezdi meg tevékenységét.

Alec Gores, a The Gores Group alapító elnöke így nyilatkozott: „Örömünkre szolgál, hogy portfoliónkat a Siemens Enterprise Communications vállalatával bővíthetjük. Meg vagyunk győződve róla, hogy a Siemens Enterprise Communications nagymértékben hozzájárul a vállalati hálózatok és a kommunikációs rendszerek piacán meglévő jelenlétünk bővítéséhez, és azt reméljük, hogy a vegyes vállalat rövid időn belül gyors növekedést mutathat fel.”

Az elsősorban vállalatok bővítésével foglalkozó Gores Group széles körű tapasztalatokkal rendelkezik a technológiai és a távközlési szektor vállalatainak irányításában; az átvett cégeket önálló egységként illeszti a csoport portfoliójába.

Amint azt már a tranzakció bejelentésekor nyilvánosságra hozták, a Gores és a Siemens legalább 350 millió eurót fektet a vegyes vállalatba – a kutatásra és fejlesztésre amúgy is betervezett összegeken és a normál üzletmenet keretén belül felmerülő egyéb kiadásokon felül. A beruházások a Siemens Enterprise Communications innovatív termékeinek piaci bevezetésére és további technológiai platformok megszerzésére irányulnak. A beruházások célja a Siemens Enterprise Communications fejlett értékesítési szervezetének lehető legnagyobb mértékű hasznosítása, a további terjeszkedés elősegítése, valamint a vállalat átalakításának ösztönzése hardverszállítóból szoftvereket és szolgáltatásokat kínáló társasággá.

A Siemens Enterprise Communications olyan innovatív termékei, mint az OpenScape UC Server a portfolió szerves részét képezik a továbbiakban is. Ezenfelül a vállalat a jövőben is kínálja bevált OpenPath migrációs stratégiáit ügyfelei számára, így biztosítva a meglévő kommunikációs technika zavartalan átállítását az új, egységes kommunikációs megoldásokra. A vállalat ugyancsak folytatja a Siemens Enterprise Communications széles körben elterjedt egyéb termékeinek – pl. HiPath 3000, HiPath 4000 – támogatását és verziófrissítését is.

A következő hónapokban a Siemens Enterprise Communications az operatív tevékenységet tekintve további két olyan vállalattal fuzionál, amelyik a Gores tulajdonában áll: a hálózati rendszerekkel és biztonsági megoldásokkal foglalkozó Enterasys, valamint a call-centerek számára szoftvereket fejlesztő SER Solutions céggel. A három vállalat egyesülésével még átfogóbb hálózati és kommunikációs választék áll majd a vállalati ügyfelek rendelkezésére. A Siemens Enterprise Communicationst átmenetileg Mark Stone elnök irányítja ideiglenes vezérigazgatóként.

Kulcsszavak: Siemens +céginfo Gores

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50