Új professzionális PC-k a Fujitsu Siemenstől

forrás Prim Online, 2008. november 11. 19:07

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta legújabb, kategóriájuk élvonalához tartozó számítógépeit. Az ESPRIMO C, E és P sorozat tizenegy új modellje az új Intel Q43/Q45 lapkára épül. Gyorsabbak és nagyobb teljesítményt nyújtanak elődeiknél, ráadásul kisebb energiafogyasztásuk révén a környezetet is kímélik.

Felismerve, hogy a modern irodák igényesebbek az ergonómia és az esztétika terén, a Fujitsu Siemens Computers új, feltűnő termék-dizájnt vezetett be minden üzleti termékénél. Ez különösen érvényes az ESPRIMO C5730 esetén, amely a hasonló gépeknél 23 százalékkal kisebb házban kapott helyet. Mindössze 6,9 liter űrtartalmával jelenleg ez a piac egyik legkisebb, beépített tápegységgel rendelkező helytakarékos (Ultra Small Form Factor) PC-je. Még a megjelenésnél és a formánál is fontosabbak azonban a Fujitsu Siemens Computers gépeinek energiatakarékos jellemzői. A vállalat „Green PC” stratégiájában fontos szerepet játszó kis fogyasztású szoftveres kikapcsolás/mélyalvó üzemmód az új PC-knél is rendelkezésre áll. Ezzel az előkonfigurálható jellemzővel a felhasználó jóval 1 watt alá csökkentheti az energiafogyasztást készenléti üzemmódban.

ESPRIMO C5730 – ultrakompakt professzionális PC
A kompakt de jól bővíthető ESPRIMO C5730 tökéletesen kielégíti a modern iroda teljesítmény és dizájn terén támasztott követelményeit. Háza 23 százalékkal kisebb, mint a korábbi hasonló rendszereké, és 48 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, mint egy tipikus két éves számítógép. Az ESPRIMO C5730 fontos eleme a legfejlettebb energiahatékonysági szabványok előírásait is teljesítő 82 százalékos hatásfokú tápegység.

ESPRIMO E sorozat – asztali gép kompromisszumok nélkül
A 13 liternél kisebb űrtartalmú házba szerelt, helytakarékos (Small Form Factor) ESPRIMO E ideális választás az irodai környezetben. Intel® lapkakészlete és processzortechnológiája, továbbá nagy teljesítménye miatt ideális eszköz az irodai feladatok ellátásra. A hatékony és halk gép Energy Star 4.0 tanúsítást kapott 80 százalékos hatásfokú tápegységének és gondosan kiválasztott komponenseinek köszönhetően Az ESPRIMO E sorozat két változatban kapható: ESPRIMO E5730 és ESPRIMO E7935. Az utóbbi modell az Intel® vPro és iAMT 5.0 technológiát is támogatja és a ventilátorműködést szabályozó speciális lapkával teszi még csendesebbé a munkakörnyezetet.

ESPRIMO P sorozat – bővíthető üzleti erőgép
A kiváló minőségű, nagy értékű mikrotorony hat modulhellyel és 4 PCI/PCI Express bővítőhellyel rendelkezik. Csúcsteljesítménye optimális bővíthetőséggel párosul, és fejlett Intel® technológiával elégíti ki az üzleti alkalmazások minden követelményét. Az ESPRIMO P sorozat két változatban kapható: ESPRIMO P5730 és ESPRIMO P7935. Az utóbbi modell az Intel® vPro és iAMT 5.0 technológiát is támogatja és a ventilátorműködést szabályozó speciális lapkával teszi még csendesebbé a munkakörnyezetet.

Kulcsszavak: PC Fujitsu Siemens

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50