Videó- és voice chat a Gmail-en

Milkovits Gábor, 2008. november 12. 10:13

A Google videó- és voice chat alkalmazásokkal gazdagította Gmail online elektronikus levelezőprogramjának repertoárját, amivel így komoly konkurenciát támaszthat a VoIP szolgáltatásban úttörőnek számító Skype ellenében.

Az amerikai Gmail-felhasználók mostantól, a többiek pedig hamarosan választhatják az e-mail, az azonnali üzenetek és a hónap elején bevezetett sms-ek mellett a videó- vagy pedig az internet-telefonálást is az internetes kommunikációra. A „videó-képernyő” a levelezőbe épített üzenőfalról nyitható meg és a számítógép képernyőjén bármerre mozgatható, illetve teljes képernyős méretűre is nagyítható. A Gmail-es videótelefonáláshoz csupán egy webkamerára és egy kis segédprogram letöltésére van szükség.

Az újítások a PC- és Macintosh-felhasználók számára egyaránt elérhetők. Azok, akik nem rendelkeznek webkamerával, vagy pedig valamiért nem szeretik a videó chat-et (például hajcsavaróval a hajukban, vagy pedig extrém jelmezben szaladgálnak otthon), választhatják a voice chat funkciót, amely gyakorlatilag az internetes telefonálásnak felel meg, csak éppen a Skype-al és társaival ellentétben, legalábbis egyelőre, nem kompatibilis más telefonos szolgáltatásokkal.

Kulcsszavak: Google chat onlineszolg e-mail

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50