Két DIWA arany díjat nyert a Nikon

Kiss Ádám Zoltán, 2008. november 12. 21:04

A DIWA (Digital Imaging Websites Association) a digitális képalkotással foglalkozó, független webhelyek nemzetközi hálózata arany díjjal jutalmazta a Nikon D60 és Nikon D300 fényképezőgépeket.

A DIWA díjait a professzionális fotós weboldalak ítélik oda, egyedi tesztek és a szabványos értékelőlap alapján bevizsgált, több mint 200 funkció és tulajdonság kiértékelése alapján. A Nikon az alábbi kategóriákban kapott arany díjat: félprofi D-SLR (Nikon D300) és amatőr D-SLR (Nikon D60).

A legjobb amatőr D-SLR: a Nikon D60


„A Nikon D60 kiemelkedő képminőségéért, ergonomikus kialakításáért és hasznos funkcióiért kapja az arany díjat. Kiváló minőségű, 10 megapixeles képérzékelője, kiemelkedő képfeldolgozási teljesítménye, valamint innovatív és hatékony porosodás-csökkentő rendszere remek kombinációt alkotnak, és fantasztikus amatőr fényképezőgéppé teszik a D60-at. Ezen felül a készülék rendelkezik az aktív D-Lighting funkcióval és a Nikon exkluzív EXPEED technológiájával, így magas szintű, optimális eredményt kínáló képfeldolgozást tesz lehetővé” – áll a DIWA közleményében.

A legjobb félprofi D-SLR: a Nikon D300


A DIWA szerint: „A kiváló ergonómiának, a csúcsminőségű funkcióknak és az innovatív technológiáknak köszönhetően a Nikon D300 mind a profik, mind pedig a komoly amatőrök igényeit kielégíti. Az első osztályú, 12 megapixeles CMOS-érzékelőt nagy teljesítményű EXPEED feldolgozó, új CAM3500DX AF érzékelő és 14 bites A/D átalakító támogatja, a nagy érzékenység-tartomány ISO 6400 értékig terjed. A tökéletesen együttműködő elemek és funkciók páratlan képminőséget és teljesítményt eredményeznek. Mindezen felül a Nikon D300-nak nagy felbontású, 7,62 centiméteres, Élő nézet funkcióval rendelkező monitora van.”

Kai Thon, a DIWA tesztelési menedzsere a következőt mondta: „A Nikon hosszú évek óta a technológiai innováció iparági vezetője, ám az utóbbi hónapokban minden eddiginél jelentősebb fejlesztéseket mutattak be, elsősorban a D60 és a D300 modelljükben. A DIWA laboratóriumának összetett, számítógépes vizsgálati eredményei, valamint a DIWA-tag webhelyek szakértőinek véleménye alapján egyértelműen kijelenthetjük, hogy mindkét modell igen versenyképes a saját piacán.”

Kulcsszavak: Nikon kamera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50