Webcast a YouTube-on

Milkovits Gábor, 2008. november 13. 08:42

A „konzerv” tv műsorok és régi filmek után most élő adásokról készült webcast-okat indít a YouTube, nyilvánvalóan annak érdekében, hogy tartós közönséget csalogasson a videómegosztó oldalra.

A Google az utóbbi időben sorozatosan tesz lépéseket azért, hogy reklámbevételeken keresztül végre viszontlássa a YouTube-ért kifizetett dollár-milliárdokat. A webcast-ok igen jó módszernek tűnnek erre, már csak azért is, mert olyan személyiségek is szerepelnek majd az adásban, akik éppen a YouTube-on lettek híresek. A ’YouTube Live-nak’ elnevezett csatorna november 22-én indul, olyan sztárokkal, mint a rapper Will.i.Am, vagy a YouTube-on ismertté lett, slágereket feldolgozó Esmee Denters. Az első közvetítésre kerülő eseményt San Francisco-ban rendezik. A show-n megjelenik még Katy Perry énekesnő, akinek saját csatornája van a YouTube-on, valamint a Discovery Channel „Állítólag” ("Mythbusters”) című műsorának arcai, Adam Savage és Jamie Hyneman.

Olyan internetes tartalomszolgáltatók, mint például az AOL, a MySpace vagy a Yahoo, kísérleteztek már webcast-okkal az utóbbi időben. A legsikeresebbnek különböző előadók, például Madonna koncertfelvételei bizonyultak, amelyeket milliók néztek meg az online csatornákon. A Google egyelőre nem ismertette hosszabb távú terveit a YouTube Live-al kapcsolatban, egyelőre azt sem tudni, valójában lesz-e folytatás. A cél az lenne, hogy a portálon a saját készítésű házi videók mellett egyre több olyan mozgóképes tartalom jelenjen meg, amelyeket reklámokkal együtt is hajlandó megnézni a közönség.

Kulcsszavak: YouTube videó

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50