Új stabilizátoros Sigma objektívek 3 év garanciával

Kiss Ádám Zoltán, 2008. november 18. 19:09

Négy optikai képstabilizátoros zoom objektívvel növelte Magyarországi választékát a japán Sigma. Az újdonságok közül kettő a cég tele-zoom családját gazdagítja, míg kettő az általános használatú, nagy zoomátfogású eszközök közé tartozik. A kínálat bővülésével együtt örvendetes módon a hazai garanciális idő is megháromszorozódott, és nem csak a most megjelenő objektívek esetében.

A két teleobjektív teljes neve 120-400mm F4,5-5,6 APO DG OS HSM, illetve 150-500mm F5-6,3 APO DG OS HSM. Az objektívekben alacsony fényszórású lencsék dolgoznak (APO), melyek a képminőség megtartása mellett csökkentik a színeltéréseket, ami a tele-felvételeknél különösen fontos. DSLR kamerákhoz optimalizált, nagy fényerejű objektívekről van szó (DG), melyekre jellemző a képszélekig terjedő magas megvilágítási érték. A két általánosabb, új zoomobjektív a 18-125mm F3,8-5,6 DC OS HSM és a 18-200mm F3,5-6,3 DC MACRO OS. Az utóbbi két objektívet kifejezetten a DSLR kamerák kisebb képérzékelőjéhez fejlesztették (DC).

Az eszközök megkapták a Sigma új képstabilizátorát (OS) is, ami különösen teleobjektíveknél hasznos, ahol egy apró kézmozdulat is elmosódottá teheti a témát. Ez a képstabilizátor a Sigma objektívjeiben kétféle módon is működhet. Az első mód határozza meg a kamera mozgását függőleges és vízszintes irányban, valamint kiegyenlíti a képvibrálást, ez különösen átlagos felvételeknél, vagy tájkép-fotózásnál, és statikus motívumok megörökítésénél tesz jó szolgálatot. A második mód csak a kamera függőleges bemozdulását követi nyomon, valamint a vibrálást egyenlíti ki. Ez a funkció különösen mozgó tárgyak felvételekor, például sportfotózásnál hatékony. Az objektívek gyors és halk élességállításáról ultrahangos mozgatású motorok gondoskodnak (HSM-Hyper Sonic Motor). A magyarországi forgalmazó Hama október 20-ától mind az új, mind a régebbi, de újonnan értékesített Sigma objektívekre a korábbi egy helyett három év teljes körű garanciát biztosít.

Kulcsszavak: Sigma objektív

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50