Videójátékok a National Geographic-tól

Milkovits Gábor, 2008. november 18. 21:13

A National Geographic bejelentette, hogy a jövőben a földrajzi tematikához kapcsolódó, PC- és konzolos játékprogramokat fog forgalmazni a neve alatt.

A játékok egy része saját házi fejlesztés lesz, a folyóiratot és tévécsatornát is menedzselő „National Geographic Ventures” cég mögött álló non-profit amerikai „Nemzeti Földrajzi Társaság” („National Geographic Society”) alá tartozó, újonnan létrehozott National Geographic Games gondozásában. A fejlesztőcsapat feje Chris Mate lett, aki korábban a Take-Two Interactive-nál és a Bethesda Softworks-nél töltött be felelős posztokat. A részleg által fejlesztett első játékszoftver a „Heródes elveszett sírja” címet viseli és ingyenesen letölthető lesz PC-re, Mac-re és az iPhone-ra.



A National Geographic külsős cégekkel is szerződött játékprogramokra: a "National Geographic Panda" szoftvert a Namco Bandai, míg a "National Geographic: Africa" játékot a Sony készítette. A jövőbeni játékprogramok valószínűleg pénzbe fognak kerülni, ugyanakkor a National Geographic hangsúlyozta, hogy fő célja továbbra is az ismeretterjesztés.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05