Nagykapacitású, design külső meghajtók a Samsungtól

forrás Prim Online, 2008. november 28. 14:35

Fényes, csillogó borítású, ultra vékony és akár 500 GB-os tárolókapacitással is rendelkező intelligens meghajtókat fejlesztett ki a Samsung Electronics, amelyeket idén októbertől hoz forgalomba Európában.

Új S - szériás, külső merevlemez meghajtókat mutatott be a Samsung: az 2,5”-es S2-őt és a 1,8”-es S1 Minit. Mindkettő fényes csillogású borítást kapott, ráadásul bőr tartótokot is adnak hozzájuk, amely a professzionális belső mellett, professzionális külsőt és érzést kölcsönöz a termékeknek. Akár egy öltöny zsebben is kiválóan megférnek.

Az USB kontrollert magába foglaló Samsung S széria sokkal kisebb lett, mint más gyártók merevlemezei. Az integrált USB technológiának köszönhetően, amellett, hogy csökkent a termék tömege, az energia fogyasztása is kisebb lett. A merevlemez kímélése és az energia felhasználás minimalizálása érdekében a meghajtó azonnal az alacsony energiafelhasználással járó „sleep mode”-ba helyezi magát, amikor öt percnél tovább nem használják.

A termék különlegessége továbbá az „Auto backup” funkció, amely akár beavatkozás nélkül is, lehetővé teszi az automatikus biztonsági mentés készítését az általunk kijelölt fájlokról, mappákról, vagy akár az egész merevlemezről is.

A „SecretZone” funkció AES-128 bit vagy az AES-256 bit-es szoftveres kódolással védi adatainkat. A külső meghajtó tulajdonosait pluszban még egy mester-jelszó is védi az illegális hozzáféréstől, elvesztés vagy lopás esetére a „SafetyKey” funkciónak köszönhetően. A külső kapacitást mérő, pedig láthatóvá teszi a felhasználó számára, mekkora tárhely áll még szabadon a rendelkezésére.

A Samsung S széria 2,5 inches hordozható S2 meghajtó mindössze 154 gramm súlyú és 160, 250, 320, illetve 500 GB-os változatban elérhető. Ez a termék 17 százalékkal vékonyabb és 30 százalékkal energiatakarékosabban működik, a versenytársaknak számító gyártók hasonló 2,5-ös meghajtóihoz képest. A kompakt 1,8 inches S1 Mini, amelynek tömege mindössze 91 gramm, 120 GB-os változatban lesz kapható.

A Samsung S széria négy színben fog rendelkezésre állni: lakk fekete, hófehér, bor vörös és csokoládébarna árnyalatokban. Magyarországon az S1 széria 24.360 forintért, a 160 GB-os S2 nettó 17.200 forintért, az 500 GB-os 33.540 forintért kapható.

Kulcsszavak: Samsung winchester

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50