Privát böngészés az új Firefox bétával

Genda Csongor Zoltán, 2008. december 9. 18:42

A Mozilla kiadta népszerű böngészője legújabb változatának, a 3.1-es verzió második bétáját, melybe már beépítették a már korábban beharangozott Private Browsing funkciót is.

Az internetezők most először próbálhatják ki a rossznyelvek által csupán pornó módnak nevezett opciót Firefox alatt. Igaz, ez idáig is léteztek hasonló bővítmények, most viszont már a szoftver szerves részét képezi az új Tool, mellyel lehetővé válik a naplózás kikapcsolása. Ebben az esetben az alkalmazás nem menti el a History-ba az URL-címeket, az előzményeket nem lehet majd a későbbiekben előhívni. Ez az opció hasznos lehet, ha a szörfölők olyan számítógépet használnak, amelyhez másoknak is van hozzáférésük. További újdonság még az 1.9.1-es Gecko renderelő motor és az alapértelmezett TraceMonkey névre keresztelt JavaScript-motor is, melyek komoly teljesítményjavulást nyújtanak az aktuális verzióhoz képest. A hivatalos közleményből kiderül, hogy a mostani 2. bétát egy harmadik is követi majd, a végleges verzió érkezésére pedig valamikor 2009 elején lehet számítani.

A Mozilla szerint ugyan a tesztek során stabilnak bizonyult a böngésző, ennek ellenére felhívják a felhasználók figyelmét arra, hogy ez még nem a végleges verzió, ezért csakis a fejlesztőknek és a bátrabb tesztelőknek ajánlják annak telepítését. A szoftvert 50 nyelven, többek között magyarul is elérhetővé tette az alapítvány, a 3.1 béta 2-t a következő címről tölthetik le az érdeklődők: http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all-beta.html

Kulcsszavak: Mozilla Firefox böngésző

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05