Honeywell szoftverek hazai egyetemeken, a folyamat-szimulációban és -irányításban

Kovács Attila, 2008. december 10. 12:21

A Honeywell bejelentette, hogy két vezető magyar felsőoktatási intézményben – a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) és a veszprémi Pannon Egyetemen (PE) – az amerikai cég szoftverének a felhasználásával a diákok technikai szaktudása fejlődését segítik elő, a folyamat-szimuláció és folyamat-irányítás területén, javítva ezzel is a hallgatók jövőbeni munkaerő piaci esélyeit.

A PE Műszaki Informatikai Karán a Honeywell Blend és Sand nevű alkalmazásait telepítették, amelyek segítségével a diákok el tudják végezni a termelés-programozáshoz és -menedzsmenthez kapcsolódó gyakorlati és kutatási feladatokat. A Blend a kőolajipari termékek optimális összetételének meghatározására alkalmas, a Sand pedig a raktározási és disztribúciós készletek tervezésénél és irányításánál nyújt segítséget. Emellett az üzemműködést szimuláló Honeywell UniSim Design Suite program is a hallgatók rendelkezésére áll. A növekvő üzleti komplexitásból fakadó igények kiszolgálására és a jövedelmezőség elősegítésére a Profit Suite szolgál, amely fejlett folyamatirányítási és -optimalizálási termékeket és szolgáltatásokat tartalmaz. A Honeywell szakértői a szoftverek telepítése mellett emelt szintű tervezéssel és ütemezéssel foglalkozó, gyakorlatorientált előadást is tartottak a hallgatóknak.

A BME hallgatói már élvezhetik az UniSim Design Suite nyújtotta előnyöket, és hamarosan a Profit Suite-ot is alkalmazni fogja az intézmény azon tárgyak oktatásánál, ahol a dinamikai szimuláció és kémiai folyamatellenőrzés témaköreivel foglalkoznak.
 
Mizsey Péter, BME Kémiai és Környezeti Folyamatmérnöki tanszékének professzora szerint azért a Honeywellt választották, mert iparágának piacvezető, nagy presztízsű képviselője, mindamellett átfogóan ismeri az egész termelő szektort. Hozzátette: az UniSim jelentősen leegyszerűsíti a tananyag átadását; olyan megoldás, amely lehetővé teszi a dinamikus folyamat-szimulációk minden eddiginél egyszerűbb, felhasználóbarát alkalmazását.

Norm Gilsdorf, a Honeywell Process Solutions EMEA alelnöke és igazgatója
úgy véli: más térségekhez hasonlóan a közép- és kelet-európai termelő ágazatokban is hiány van képzett munkaerőben. A műszaki oktatást segítő Honeywell programok pedig nagyban segítik a diákok pályaválasztását, és ha már egyszer a folyamatmenedzsment mellett döntöttek, ezek az alkalmazások segítséget nyújtanak az ágazat kihívásaira és gyakorlati kérdéseire való felkészülésben.

További információ: www.honeywell.com/ps 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05