A frissített Windows is sebezhető

Mészáros Péter, 2008. december 10. 13:23

A Microsoft minden igyekezete ellenére, a legújabb frissítések telepítése után is védtelenek maradnak a Windows-rendszerek a külső támadásokkal szemben.

Ismét számos Update-et adott ki a redmondi vállalat, ezek megjelenésével egyidőben azonban felfedeztek két nulladik napi hibát is, melyek megnyitják az utat a kártevők előtt. A Microsoft SQL Server 2000-ben memóriakezelési problémát okozó sebezhetőséget Bernhard Mueller, német biztonsági szakember fedezte fel, az Internet Explorer 7 XML-Tag-ek feldolgozására alkalmas moduljában lévő résről pedig a McAfee tájékoztatta a sajtót. A biztonságspecialista közleményéből kiderül, hogy az ázsiai régióban már megjelentek az első, a sebezhetőséget kihasználó kódok, melyek aztán további kártevőket töltenek le a megfertőzött rendszerre az internetről. A McAfee már frissítette vírusadatbázisát, így a cég védelmi szoftvereit használóknak nem kell tartaniuk a fertőzésveszélytől, ám könnyen előfordulhat, hogy időközben felütötték a fejüket a weben a különböző vírusmutációk.
A Microsoft részéről még nem kommentálták a hírt, így nem lehet tudni, hogy a redmondi vállalat mikor adja ki a most felfedezett hibákra a hivatalos foltozást.

Kulcsszavak: Microsoft security Windows

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50