Új középkategóriás kliensgép a Fujitsu Siemenstől

forrás Prim Online, 2008. december 11. 13:09

A Fujitsu Siemens Computers a november 12-én és 13-án megrendezett augsburgi VISIT kiállításon mutatta be új, nagy teljesítményű FUTRO S450 vékony kliensét. Az eLux RL beágyazott miniatűr Linux operációs rendszerrel és AMD Sempron TF20 processzorral dolgozó FUTRO S450 „karcsúsított”, csúcsteljesítményű gép, amely könnyen beilleszthető a szerveralapú környezetbe.

A kliensvirtualizáció az IT-ágazat meghatározó trendjeinek egyike. A különféle vállalati virtualizációs forgatókönyvek gyors fejlődése új lendületet adott a vékony kliensek piacának. Ezek az energiatakarékos, kevesebb adminisztrációs munka- és költségráfordítást igénylő gépek sok helyen jól kiegészítik a hagyományos klienseket. Ráadásul segítenek optimalizálni az IT-infrastruktúra biztonságát.

A FUTRO S450 megfelelő hőmérsékletéről ventilátor nélküli, passzív hűtési megoldás gondoskodik. A rendszer nem tartalmaz forgó meghajtókat vagy más mozgó alkatrészt. Flash memóriával ellátott, halk gép: ideális a munkavégzéshez és élettartama is hosszabb a hagyományos kliensekénél.

Az új eszköz a biztonsági aggályokat is orvosolja, hiszen a vékonykliens-számítástechnika maximális adatbiztonságot garantál. A helyi szoftverkép írásvédett, a felhasználói adatok mentése pedig központilag történik. A felhasználó nem telepíthet szoftvereket a gépre, így vírusveszélytől sem kell tartani. A speciálisan konfigurált intelligens kártyát befogadó kártyaolvasó további biztonsági funkciókat tesz elérhetővé: pl. egyszerűsített biztonságos felhasználói hozzáférést vagy roamingot.

A FUTRO S450 a fejlesztéstől kezdve az újrahasznosításig, az életciklus minden szakaszában környezetbarát koncepcióra épül. Beépített energiatakarékos komponensei jelentősen mérséklik a széndioxid-kibocsátást. Az új vékony kliens az irodatérrel is jól gazdálkodik. „Hátizsákos” konfigurációjának köszönhetően akár a monitor hátoldalára is rögzíthető, így nem foglal helyet az íróasztalon.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05