Laptop-zárolás sms-el

Genda Csongor Zoltán, 2008. december 11. 18:21

Az Ericsson az Intellel karöltve kidolgozott egy olyan megoldást, melynek köszönhetően egy mobilról küldött üzenettel is működésképtelenné lehet tenni egy noteszgépet.

A csipgyártó biztonsági rendszere távolról is aktiválható lesz, csupán egy speciális sms-t kell majd kiküldeniük a felhasználóknak az Ericsson házából származó HSPA-modullal felszerelt laptopra. A készülék azonnal beindítja a lopásgátló funkciót, s ily módon megelőzhető adataink illetéktelen kezekbe való kerülése. A biztonsági funkció aktiválása után használhatatlanná válik a laptop, ám ha az visszakerül eredeti tulajdonosához, akkor az egy másik sms-kóddal feloldhatja a zárolást. A felhasználók különböző beállítási lehetőségek közül választhatnak, vagyis dönthetnek az azonnali blokkolás mellett, vagy választhatják a késletett zárolást, ami azt jelenti, hogy több sikertelen belépés után lesz használhatatlan a rendszer.
A technológiát fejlesztő vállalatok közölték, hogy 2009 második felében kezdik meg az új rendszer kereskedelmi forgalmazását, arra vonatkozó információ nem hangzott el, hogy a biztonsági funkció beépítése mennyivel fogja megnövelni a notebook árát.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50