HSPA internet-modemeket fog gyártani a Nokia

Milkovits Gábor, 2008. december 13. 08:14

A Nokia bejelentette, hogy jövő éve lejétől HSPA USB mobilinternet-modemeket tervez gyártani és forgalmazni laptopokhoz, idővel pedig meghatározó tényezővé szeretne válni a területen.

Mindezt Tapio Markki, a legnagyobb mobiltelefon-gyártó hardverplatformokért felelős alelnöke nyilatkozta a Reuters-nek. Markki szerint a cég a meglévő háttértudásra és a 3G technológiák fejlesztésében eddig szerzett tapasztalataira alapozva idővel vezető pozíciót vívhat ki magának a HSPA mobilhálózati modemek piacán, ahol jelenleg a Huawei dominál. A várható árról az alelnök egyelőre nem nyilatkozott, arra hivatkozva, hogy az eszközöket úgyis a mobilszolgáltatók fogják különféle csomagok keretében forgalmazni. Ők pedig általában erőteljes támogatást adnak hozzájuk, az adatforgalmi díjakból származó későbbi bevételek reményében.

A Strategy Analytics elemző cég prognózisa szerint az USB hálózati modemek piaca az idei 20 milliósról 26 milliós példányszámúra fog duzzadni 2009-ben. A Nokia 2006-ban az Intel-lel együttműködve már dolgozott egy beágyazott HSPA-modem megoldáson a Centrino Duo laptop-platformhoz, végül azonban az együttműködésnek tavaly valamilyen okból vége szakadt.

Kulcsszavak: Nokia HSPA

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50