E-mailes fenyegetettség elleni védelem kkv-nak

Kovács Attila, 2008. december 15. 09:49

A SonicWALL Email Security termékcsaládját a SonicWALL Email Security for Windows Small Business Server 2008 (SES for SBS) megoldásával bővítette. A megoldások segítséget nyújtanak a szervezetek számára, hogy hatékonyan védjék magukat a kéretlen levelektől, vírusoktól, adathalász és egyéb, e-mailben érkező támadásoktól. A termékek a kockázatkezelés, tartalomszűrés, szabályozás-kezelés és megfelelés funkciókat ötvözik hatékony formában. Az új megoldás nagyteljesítményű és könnyen kezelhető védelmet biztosít az e-mailben érkező fenyegetettségekkel szemben a kisvállalati (kkv) felhasználók számára.

A Microsoft felhasználók egyszerűen letölthetik a sonicWALL Email Security megoldást Small Business Server (SBS) rendszerükre, így védve magukat a spamektől, adathalász támadásoktól és egyéb kártékony programoktól. A SonicWALL a kéretlen levelek blokkolásának optimalizálásával megakadályozza, hogy a Small Business Server 2008-at elérjék a kártékony e-mailek, így növelve a szerver teljesítményét, ezzel párhuzamosan pedig alacsonyan tartva a működtetés költségeit”

A SES for SBS-t úgy tervezték meg, hogy egyszerűsítse az e-mailes fenyegetettségek elleni védelmet azáltal, hogy közvetlenül az SBS szerverre telepíthető, így egyszerűbb maga a telepítés is, illetve alacsonyabbak a költségek is. Továbbá a SES a SonicWALL GRID Network-ön keresztül a felhasználók számára valósidejű hozzáférést is biztosít a globális antivírus és antispyware frissítésekhez, így garantálva számukra védelmet az aktuális sérülékenységekkel szemben. A SES for SBS emellett a szabályok és megfelelési előírások központi kezelését is kínálja, valamint magas szintű riportolást és menedzsmentet, mely segít az IT csoportok számára az e-mail védelmet érintő adminisztráció jelentős mértékű egyszerűsítését.

A SonicWALL Email Security for Microsoft Windows SBS főbb jellemzői:


- a megoldás előre konfigurált, megkönnyítve a telepítést: A SonicWALL néhány egérkattintással integrálható az SBS-sel, nincs szükség teljes újrakonfigurálásra;
- kezeléséhez nem szükséges további eszköz, így költséghatékony is.

A SonicWALL GRID Network alapos és aktuális védelmet nyújt a legújabb spam támadásokkal szemben: A SonicWALL több millió felhasználóból és forrásból álló kiterjedt hálózata révén a SES for SBS-t öt percenként új frissítésekkel látja el. A SonicWALL spam szűrője és e-mail monitoring technológiája optimalizálja a spamek blokkolását, még mielőtt azok elérnék, megzavarnák az SBS-t: A SonicWALL szigorúan teszteli és elemzi e-mailek millióit, így folyamatosan frissíti a SES for SBS spam blokkoló funkcióját. Ezáltal az e-mailek mennyisége jelentős mértékben csökken, ezzel is növelve az SBS teljesítményét.
A magas szintű végfelhasználói spam kontroll funkciók megkönnyítik az adminisztrációt, csökkentik a téves riasztásokat, és megnövelik a végfelhasználóknak nyújtott szolgáltatási szintet: A felhasználók számára lehetőség nyílik arra, hogy maguk kezeljék a spam-ek szűrését érintő beállításokat az üzenetek tartalmára vonatkozóan, míg az IT csoport az általános, átfogó biztonsági szintet követi nyomon.

A SES for SBS alkalmazása könnyű kezelést és időmegtakarítást eredményez: A SES for SBS szinkronizálható az SBS Lightweight Directory Access Protocol-lal (LDAP), mely a felhasználói és csoport fiókok könnyű kezelését biztosítja. A SonicWALL Email Security 5 percenként frissíti magát – kétszer gyorsabban, mint más megoldások --, kezelése pedig hetente mindösszesen maximum 10 percet vesz igénybe.

További információ: http://www.sonicwall.com/us/products/10900.html

Kulcsszavak: SonicWALL security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09